Država uz klubove: OSS uz pomoć Vlade omogućiće timovima izlazak u Evropu

S. KRSTOVIĆ

19. 02. 2020. u 19:11

Држава уз клубове: ОСС уз помоћ Владе омогућиће тимовима излазак у Европу

Zoran Gajić foto: N. Paraušić

Svi se nadaju da se ova sezona, kada je samo Vojvodina izašla na megdan najjačim ekipama u Ligi šampiona, više nikad neće ponoviti
KLUBOVI više neće morati zbog novca da odustaju od Evrope. Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić je na ekspresnom sastanku obavestio superligaše da će onima koji izbore učešće u nekom evrokupu biti pokriveni svi troškovi. Svi se nadaju da se ova sezona, kada je samo Vojvodina izašla na megdan najjačim ekipama u Ligi šampiona, više nikad neće ponoviti.

- Uspeli smo za novu sezonu da obezbedimo da budu plaćeni svi troškovi našim klubovima u evropskim kupovima. I to za pet muških i pet ženskih ekipa. Zahvaljujući državi Srbiji, predsedniku Aleksandru Vučiću, MOS, koji nas uvek podržava, OKS prepoznati smo i dobili smo tu mogućnost - istakao je posle sastanka sa superligašima predsednik Zoran Gajić.

Prvi čovek trofejne organizacije je podvukao da je sada na klubovima da omasove bazu, da pokušaju da zadrže mlade igrače što duže kako bi liga bila još kvalitetnija:

- Izlaskom u Evropu mladi igrači, veliki talenti i treneri imaju lepu perspektivu da napreduju i to će sprečiti toliki odliv igrača i stručnjaka u inostranstvo.

Koliko će koji klub dobiti, zavisi od njegovog učinka u Evrope.

- Sve ide preko računa OSS. Biće isto kao nekad u Svetskoj ligi kada smo FIVB slali spisak igrača i trenera i dobijali avionske karte, smeštaj u hotelu. Dakle, klubovi neće dobijati novac na računu, već će im sve biti pokriveno. Podsetiću da Savez već tri godine besplatno postavlja tarafleks, banere, službena lica. A ono što zarade ostaće klubovima.

Gajić očekuje da će rezultati biti brzo vidljivi:

- Cilj je da se zadrže talentovani igrači, da ne idu u inostranstvo premladi. Nadamo se da će prosek kod dama biti 21, 22 godine, a kod muškaraca 25, 26 godina. Ukoliko klubovi zadrže bar po jednog igrača poveća će kvalitet i lige.

Slavni trener je potvrdio da će Slobodan Kovač ostati na kormilu "orlova", a o ambicijama u Ligi nacija je rekao:

- Muškarci sigurno napadaju prvo mesto, pa šta urade, a za devojke ćemo videti, jer zavisi i od njihovog zdravlja.

SEZONE U EVROPI 250.000 EVRA
PREDSEDNIK Vojvodina Dragoljub Zbiljić podvukao je da je odbojka zaslužila pomoć od države i da će to mnogo značiti njegovom klubu:

- Naši troškovi ove godine bili su oko 250.000 evra. To znači da sada možemo da još više ulažemo u tim, da ako budemo prvaci opet napadnemo Ligu šampiona. Želimo da izborimo nokaut-fazu, a planiramo da za četiri do osam godina napadnemo evropsku titulu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Miso.Pec

19.02.2020. 20:28

Sve pohvale za Vladu za ovo finansiranje naše odbojke,oni svakako to i zaslužuju,ali isto tako i sve kritike Vladi za izdašnu finansijsku pomoć koju su dali nezasluženo našim fudbalskim klubovima Partizanu i Crvenoj Zvezdi koji to ničim nisu opravdali,ta novčana sredstva su trebali da preusmere penzionerima jer su od njih i uzeta .