Partizan je institucija i potreban nam je: Nemanja Marijan o mukama crno-belih i srpskih vaterpolo klubova

Đ. SAMOILOVIĆ

24. 01. 2020. u 20:05

Партизан је институција и потребан нам је: Немања Mаријан о мукама црно-белих и српских ватерполо клубова

Nemanja Marijan foto: N. Paraušić

Imaće klub iz Humske našu podršku i u budućnosti koliko god budemo u mogućnosti, stanje zabrinjavajuće – kaže generalni sekretar Vaterpolo saveza Srbije
OD specijalnog izveštača Novosti - Budimpešta

BEZ obzira na to što se neće boriti za medalje na 34. EP, vaterpolo reprezentacija Srbije je i dalje velesila u bazenu. Potpuno drugačija situacija je u klubovima, kojima su finansijski problemi otežali posao da se napravi uspeh poput onih Partizana i Crvene zvezde u Ligi šampiona sa početka decenije.

Ove sezone, naša zemlja nema predstavnika u eliti, dok su poslednje dve, tri godine večiti nosili epitet fenjeraša i nisu zabeležili nijednu pobedu. O problemima srpskih vaterpolo klubova i krizi koja drma VK Partizan, kao i potencijalnim učesnicima Lige šampiona, u Budimpešti smo razgovarali sa generalnim sekretarom Vaterpolo saveza Srbije Nemanjom Marijanom.

- U avgustu i septembru prošle godine, zahvaljujući Vladi Srbije, pomogli smo klubove koji igraju regionalnu ligu i kvalifikacije za evropska takmičenja. Tada je to već bilo kasno za pravljenje ekipa, to se radi u maju, zbog toga nema rezultata na međunarodnoj sceni. Nadamo se da ćemo videti te rezultate već od sledeće sezone. Nastavićemo da pomažemo klubove koji ne mogu da funkcionišu bez nas - pričao je Marijan srpskim novinarima.

Ozbiljna finansijska kriza drma VK Partizan, problemi u upravi su izašli na videlo pred novu godinu u redovima giganta sa Banjice, što je jako problematično za naš klupski vaterpolo.

- Zabrinjavajuće je stanje zbog finansija, znamo koliko Partizan ima problema, pomogli smo i njima kao najvećem klubu u Srbiji, ali nažalost to im nije bilo dovoljno pošto su godinama na ivici ezgistencije. Ne možemo da okrenemo glavu, moramo kroz razgovore sa odgovornim ljudima da rešimo taj problem. Partizan nam je potreban kao institucija srpskog vaterpola i imaće našu podršku i u budućnosti koliko god budemo u mogućnosti - rekao je generalni sekretar VSS.

Pričao je Marijan i o potencijalnim projektima za elitno takmičenje.

- Ako neko hoće da pravi ekipu za Ligu šampiona, onda mora da dovede sponzore. Prioritet Vaterpola saveza je da pomogne struku i razvoj - naglasio je čelnik Saveza.

NISU NAUČILI NA PORAZE
IAKO je delovalo da su hladnih glava podneli poraz od Španije u četvrtfinalu, u srpskim vaterpolistima je sve kuljalo po rečima Marijana:

- Samo spolja deluje da vaterpolistima nije teško palo, verujte da je tako. Nisu naučili na poraze, ne vole ih, oni će sigurno da se preispitaju što je bilo tako, a to su momci koji su bili u vrhu svetskog vaterpola.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

stanje zabrinjavajuće

24.01.2020. 20:34

Jeste, od ovih iz Šapca i Kragujevca crna glodarija ne mož da dođe do trofeja.

Mitar

24.01.2020. 21:10

Oni koji su ga gurnuli pod led sad će kao da ga vade.Licemerno !!!Već godinama nijedan Partizanov trener nije trener neke reprezentativne selekcije,ni jedan funkcioner u Savezu nije iz Partizana. Sve ste učinili da razbije te najveći sportski klub u Svetu.