SVE selekcija Vaterpolo saveza Srbije moći će besplatno da koriste zatvoreni olimpijski bazen na Banjici, zahvaljujući sporazumu trofejne organizacije i Opštine Voždovac. Prve će u plivalište skočiti u utorak članice omladinske reprezentacije.

Predsednik VSS Viktor Jelenić zahvalio je Opštini i USC "Voždovac" što su im pružili priliku da imaju šest sati dnevno termine priprema za sve reprezentativne selekcije.

- To je velika ušteda za Savez koji se već godinama bori sa dugovima. Trošimo velika sredstva za pripreme svih selekcija i ovo će nam omogućiti da lakše dišemo - istakao je Jelenić.

Predsednik Opštine Voždovac Aleksandar Savić rekao je da se Savez početkom maja obratio USC "Voždovac" sa molbom za obezbeđenje termina za sve selekcije u obe kategorije.

- Hvala im što su prepoznali da možemo da im pomognemo da i dalje osvajaju medalje i nadam se da će se taj trend nastaviti i kad počnu ovde da treniraju - rekao je Savić.

Prvi čovek Voždovca je naveo da opština nije rukovodila bazenima na Banjici u proteklih 25 godina, a da je 2016. doneta konačna presuda Apelacionog suda da bazeni na Banjici pripadaju opštini, odnosno gradu Beogradu, posle čega se opština sa Gradom dogovorila o upravljanju centrom na 20 godina.