Vaterpolisti protiv Rumuna u osmini finala SP

S. K.

26. 07. 2013. u 10:35

Izabranici Dejana Savića u poslednjem kolu grupe C šampionatu u Barseloni lako savladali Kinu sa 16:9. Meč osmine finala u nedelju (17.30)

Nedavno je Filip Filipović rekao da se Balkanci teško bude ujutro. Te njegove reči dobile su potvrdu u petak kada su se naši vaterpolisti u poslednjem kolu grupe C tek u drugom poluvremenu rasanili protiv nejake Kine - 16:9 (4:3, 4:2, 5:3, 3:1).

Evropski prvaci u nedelju (17.30) u osmini finala SP u Barseloni igraju sa Rumunijom.

- Primili smo mnogo golova i to moramo da popravimo u nokaut fazi - nije bio zadovoljan selektor Dejan Savić.

Pada u oči da su Kinezi realizovali sva četiri igrača više, da su postizali golove i sa distance, jedan i uz nehotičnu pomoć Miloša Ćuka.

- Nismo bili budni u prve dve četvrtine. Onda smo dodali mali gas i odlepili se. Razlika u kvalitetu je velika, a u daljem takmičenju ćemo pokazati da se u vodi mi pitamo - naglasio je Filip Filipović.

Od prvog minuta videla se velika razlika u kvalitetu. Naši su lagano pojačavali ritam i iz četvrtine u četvrtinu povećavali prednost.

- Kakav termin, takva i utakmica. Nismo bili ni motivisani, malo se opustili da se previše ne umorimo. Kada se protivnik ne shvati ozbiljno, onda se i primi ovoliko golova - naglasio je slavljenik Andrija Prlainović, koji je u petak odigrao 200. utakmicu za državni tim.

OTVORENI bazen "Bernat Pikornel". Gledalaca: 400. Sudije: Vilijams (N. Zeland) i Moler (Argentina). Igrač više: Srbija 3 (2), Kina 4 (4). Peterci: Srbija 3 (1), Kina -.
SRBIJA:
Branislav Mitrović (8 odbrana), Mandić, Gocić 1, Udovičić 3(1), Ćuk 1, Duško Pijetlović 3, Nikić 1, Aleksić, Rađen, Filipović 2, Prlainović 1, Stefan Mitrović 4, Gojko Pijetlović (6 odbrana).
KINA: Ge, Tan, Zongksing Lijang 2, Jiang, Guo, Pan 2, Li, Vang, Ksije 2, Džian Zang, Čufeng Cang 2, Nianksiang Lijang 1, Vu (11 odbrana).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije