Otkazan turnir u Indijan Velsu!

Tanjug

09. 03. 2020. u 08:31

Lokalne vlasti zabrinute su da bi moglo da dođe do širenja korona virusa, pa je odlučeno da se zbog bezbednosti igrača i navijača ovaj turnir otkaže

Отказан турнир у Индијан Велсу!

Novak Đoković foto: AP Photo/Mark J. Terrill

Teniski masters turnir u Indijan Velsu neće se održati zbog epidemije korona virusa, saopštili su organizatori. Kako se navodi, do otkazivanja turnira došlo je zbog toga što je potvrđeno nekoliko slučajeva virusa u Južnoj Kaliforniji.

Lokalne vlasti zabrinute su da bi moglo da dođe do širenja COVID 19, pa je odlučeno da se zbog bezbednosti igrača i navijača ovaj turnir otkaže.

Profesor medicine na Univerzitetu Južna Kalorilna Dejvid Agus izjavio je da održavanje turnira u ovoj situaciji nije nikom u interesu.

- Rizik po javno zdravlje je trenutno prevelik. Nije u javnom interesu navijača, igrača i ljudi iz okolnih krajeva da se ovaj turnir održi. Moramo da zajedno zaštitimo zajedncu od korona virusa - rekao je Agus.

Direktor Mastersa u Indijan Velsu Tomi Has izjavio je su spremni da se turnir održi u nekom drugom terminu.

- Razočarani smo što se turnir neće održati, ali zdravlje i bezednost lokalne zajednice, navijača, igrača i volontera, sponzora, zaposlenih i svih koji su u vezi sa turnirom je najvažnija. Spremni smo da turnir održimo u nekom drugom terminu i tražimo opcije - rekao je Has.

Saopštenje o otkazivanju stiglo je u nedelju uveče, kada su već mnogi igrači stigli na pripreme.

- Mi smo ovde, i još nismo odlučili šta ćemo dalje - napisao je Rafael Nadal na svom “Tviter” nalogu i dodao da je veoma tužno to što se trenutno dešava u svetu i da se nada da će vlasti brzo pronaći rešenje.

- Ostajte dobro i sigurno - poručio je Nadal.

Na ovom turniru trebalo je da igra i Novak Đoković u singlu i u dublu sa Viktorom Troickim.

Turnir u Indijan Velsu trebalo je da se održi od 9. do 23. marta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

pandemia gluposti

09.03.2020. 09:57

'virus' i sva fama, proizvod su interesa establišmenta .. pomeraju nas ko piune, nameštaju tablu kako im zgodno, svakaki vragovi iz te rupe još mogu da iskoče al za izbezumljenje, najstrašniji i najrašireniji virus, leka još nema

Lajavi Krelac

09.03.2020. 17:57

Ma, kakav virus, kakvo javno zdravlje...Videli kako je Nole krenuo da plevi sve redom, pa barem jedan trofej da mu ne daju ove sezone, da ne obori rekord.