U danima kada se o stanju povređenog lakta Novaka Đokovića zaključuje na osnovu fotografija sa društvenih mreža, odjeknula je informacija da se srpski teniser u četvrtak podvrgnuo manjoj hirurškoj intervenciji. Prema pisanju švajcarskog "Blika", naš igrač viđen je u sportskoj klinici u Mutencu nadomak Bazela.

Jedan od najuticajnijih listova u ovoj zemlji objavio je dve fotografije iz bolnice, pa nema sumnje da je Srbin tamo boravio. Na jednoj se vidi da je Novakov zglob zavijen ili čak u gipsu, pa su krenule spekulacije da je zahvat izvršen na ručnom zglobu, a ne na povređenom laktu.

Pročitajte još ĐOKOVIĆA MUČI LAKAT: Situacija je ozbiljna, sa timom ću videti šta i kako dalje

- Da ironija bude veća, operisan je u Federerovom rodnom gradu. Možda je njegov trener Radek Štepanek čuo za ovu sportsku kliniku dok se zabavljao sa Martinom Hingis - piše "Blik".

Đoković je prethodno bio na pregledima u Pragu, na preporuku Štepaneka. Italijanski sajt "Ubitenis" je naveo da je tamo uspostavljena dijagnoza takozvanih "plutajućih kostiju". Navodno, jedan deo kosti se odlomio i pravi ozbiljne probleme nekadašnjem broju jedan i posle šestomesečne pauze.

PROČITAJTE JOŠ: ĐOKOVIĆ NA PREGLEDIMA: Ruka opet zavijena

Švajcarci su pokušali da dođu do potvrde informacije o operaciji u samoj klinici:

- Video sam gospodina Đokovića na televiziji kada je igrao Australijan open i već tada je imao bandažu na desnoj ruci - nije želeo da otkriva poverljive podatke jedan lekar sa klinike u Mutencu.

Ni iz Novakovog tima nije bilo potvrde da je 13. reket planete operisan. Naš najbolji teniser u četvrtak uveče je samo objavio svoju čuvenu fotografiju iz detinjstva na kojoj udara lopticu iz sve snage. Taj mali Nole sa nakrivljenim kačketom je jednom izjavio da želi da bude najbolji na svetu.

PROČITAJTE JOŠ: TKIVO BAŠ OŠTEĆENO: Čuveni doktor o povredi Đokovića

Možda je to i Novakova poruka posle operacije, a od dužine pauze zavisi koliko će biti dug put do povratka na svetski tron.

NIŠTA OD INDIJAN VELSA?
SVI svetski mediji su preneli informaciju "Blika", a američki su već zaključili da Novak neće nastupiti u Indijan Velsu. Prvi masters sezone počinje 8. marta i još se nalazi u zvaničnom rasporedu višestrukog šampiona.