ДА ли ће да га "секу" или одреде терапију препуну лекова, Новаку је свеједно. Желео је да избегне ту опцију, јер верује у природне методе лечења. Ипак, ни после шест месеци паузе, Ђоковић није успео да се опорави 100 одсто од повреде лакта, а медицински стручњак Питер Брукнер анализирао је за сајт Аустралијан опена здравствено стање шестоструког шампиона.

- Покушао је без операције, али то очигледно није дало резултате. Да ли ће хируршки захтав нешто донети, тешко је рећи сада. Новак је сигурно затражио мишљења бројних лекара, и да је операција била најбоље решење, сигурно би то урадио још пре шест месеци - нагласио је Брукнер, чувени доктор познатих играча аустралијског фудбала и крикета.

Српски тенисер до осмине финала није осетио веће проблеме са лактом, али први озбиљнији напор није могао да издржи.

Прочитајте још: ДОКТОР ЈАКОВЉЕВИЋ О ПОВРЕДИ ЂОКОВИЋА: Лакат се лечи на два начина

- Изгледа да је ткиво врло оштећено. Није баш тако лако опоравити га, јер је то проблем који је настао под константним оптерећењем. Постоје невероватно јаке силе које пролазе кроз те две тетиве током топ-спинова, па није изненађење да се проблеми појаве.

Брукнер је упоредио Новакову ситуацију са повредама у другим спортовима.

- То је као Ахилова тетива код тркача или колено код кошаркаша или одбојкаша. Сила притиска је огромна кроз те тетиве, она нема довољан доток крви и потребно је много времена да зацели.

Шест месеци паузе, изгледа, није било довољно.

Прочитајте још: НАДАЛ ПРЕДАО ЗБОГ ПОВРЕДЕ: Чилић у полуфиналу Аустралијан опена

- Знамо да Новак добија најбоља мишљења, фзииотерапеуте, терапије... Али, очигледно да још не може да издржи велики напор. Тетиве су међу највећим изазовима у медицинској области, јер их је веома тешко вратити у првобитно стање. Кортизон и крвне инјекције новијих метода су добра опција, али још није потврђено да ли доносе бољитак или је само потребан дуг период мировања - закључио је Питер Брукнер.