Najomraženiji čovek NBA lige ima virus korona, navijači se naslađuju

Novosti online

29. 03. 2020. u 12:20

Најомраженији човек НБА лиге има вирус корона, навијачи се наслађују

Džejms Dolan foto; EPA/ANDREW GOMBERT

Američki milijarder Džejms Dolan, izvršni predsednik firme "Medison Skver Grarden Ko." u čijem su vlasništvu Njujork Niksi, pozitivan je na virus korona
AMERIČKI milijarder Džejms Dolan, izvršni predsednik firme "Medison Skver Grarden Ko." u čijem su vlasništvu Njujork Niksi, pozitivan je na virus korona.

- U samoizolaciji je i ima minimalne simptome pa nastavlja da nadgleda sve poslovne operacije - objavili su Niksi u subotu.

Dolan je čelnik slavnog njujorškog košarkaškog kluba, kao i Rendžersa iz NHL, te Libertyja iz WNBA lige, ali zbog velike baze navijača posrnulog košarkaškog velikana i njihove medijske eksponiranosti, prva asocijacija na njegovo ime su Niksi.

A oni su u poslednjih 20 godina jedna od najneuspješnijih NBA ekipa, za šta brojni navijači okrivljavaju upravo Dolana, a brojne zvezde izbjegavaju dolazak u Njujork, koji je do njegovog preuzimanja kluba bio jedna od najatraktivnijih destinacija u NBA ligi.

Poznat je i po sukobima sa ikonama kluba, poput Čarlsa Oakleyja, kojeg je svojevremeno izbacio iz dvorane, a ovaj je završio i u pritvoru jer se opirao čuvarima.

Nedavno se sukobio s najpoznatijim navijačem Niksa, slavnim rediteljem Spajkom Lijem, oduzevši mu bez povoda dugogodišnju privilegiju da u dvoranu ulazi na službeni ulaz za igrače, a internetom je i kružio snimak rasprave s navijačem koji mu je samo povikao da proda klub, posle koje je mladiću doživotno zabranio ulazak u dvoranu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije