Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je da njegova ekipa nije želela da izgubi od Crvene zvezde i da se "noktima i zubima" borila u pobedi u finalu Kupa Radivoja Koraća.

- Moja ekipa nije danas želela da izgubi. Nije bilo mnogo velike košarke, već samo velika želja da ne izgubimo. Borili smo se noktima, zubima. Čestitke mojim igračima i navijačima - rekao je Trinkijeri za televiziju Arena posle utakmice u Nišu.

Partizan je posle produžetka pobedio Zvezdu sa 85:84 i osvojio treći vezani, a ukupno 16. trofej nacionalnog kupa.

"Nismo hteli da idemo kući bez trofeja, to je neki put važnije od onog šta ja nacrtam i šta se dogovorimo - naveo je Trinkijeri.

On je citirao izjavu legendarnog američkog košarkaša i trenera Rudija Tomljanovića koja glasi: "Nikad ne potcenjujte srce šampiona".

Potom je na konferenciji za novinare posle utakmice kazao da je finalna utakmica "velika priča".

- Video sam mnogo preokreta u mojoj karijeri, ali ovo... Bilo je minus šest na 17,9 sekundi pre kraja. To je bila velika priča - izjavio je Trinkijeri.

Po njegovim rečima, Partizan je imao tri jako naporna dana.

- Prošle godine smo imali sreću da igramo četvrtak, subotu i nedelju, a sada smo počeli u petak. U poslednjih 15 minuta smo imali malo energije, ali smo imali veliko srce. Idemo kući da se malo odmorimo.

Istakao je da je za njega velika stvar da osvoji kup u zemlji košarkše, iako je igrao u Italiji, Nemačkoj i Rusiji.

Na pitanje novinara koga bi od igrača izdvojio kao veoma bitnog za pobedu Partizana u Kupu, rekao je da "njegov tim igra kao ekipa i misli kao ekipa, tako da neće nikoga posebno da izdvoji".

- Svi igrači su važni. Ne možemo da kažemo da je neko prevažan, jer kad njemu ne ide da se mi predamo - kazao je Trinkijeri.

On je rekao da za Partizan sada dolazi najteži deo sezone.

- Kako je Koprivica juče rekao veliku mudrost - mi možemo izgubiti sa svakom ekipom, ali nas je jako teško dobiti - naveo je Trinkijeri i dodao da očekuje da Partizan u ostatku sezone bude još malo bolji.