Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Marina Maljković, posle pobede nad Rusijom (77:63) u drugom meču na šampionatu Evrope, istakla je da joj je drago što je njen tim uspeo da trijumfuje.


- Bili smo mnogo besni posle prve utakmice, koja je prešla granice po lošim stvarima. I kao što sam rekla posle tog meča, bili smo željni da pokažemo našu igru, koju nismo uspeli na startu ni u jednom mogućem delu. Promašena slobodna bacanja, promašeni ziceri, otvoreni šutevi... Ne mogu da ne pomenem da je Belorusija pobedila Belgiju i to se desilo pred našu utakmicu. I onda smo rekle da li je moguće da je Belorusija pokazala svoje najbolje lice i dobila favorita, pa da li je moguće da mi ne možemo da pokažemo našu igru i budemo prave - rekla je Maljković novinarima posle meča.

Marina je istakla da je trijumf za njih običan i da sada treba gledati šta će se dalje dešavati.

Pročitajte još Košarkašice u drugoj fazi EP

- Rekla sam mojim igračicama uprkos svim problemima, našem neučešću na velikim takmičenjima, i sve što nas muči... Pa nemoguće da smo bili pet puta bolji pre pet godina nego sada. To nije logično. Tako da drago mi je što smo ostvarili pobedu. Ali to je jedan običan trijumf za nas, gledamo šta će se dalje dešavati. Sutra imamo slobodan dan - rekla je ona i osvrnula se na naredni meč sa Belgijom u nedelju.

- Teška utakmice, povređene su danas, povređen im je ego. To je jedan dobar tim i ako smo pravi, mi ćemo da se takmičimo sa njima - rekla je Maljkovićeva koja nije htela da komentarise nastavak takmičenja u beogradskoj Areni, jer je njen tim obezbedio drugu fazu.

- Ne znam ja ništa, to moj stručni štab prati. Ja samo od utakmice do utakmice - rekla je i osvrnula se na atmosferu u "Kristalnoj dvorani".

Pročitajte još SRPKINjE LOŠE NA STARTU EP; Maljković: Gore od ovog ne može

- Nama to mnogo znači, isticala sam pred dolazak da se Zrenjaninci probude i dođu na košarku, da im neće biti dosadno. Mislim da je svima bilo zanimljivo ko je došao u halu. Ova reprezentacija obožava svoj narod i treba nam podrška sa tribina - zaključila je Maljković.