Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je da će njena ekipa morati mnogo znoja da prolije kako bi prošla grupu na predstojećem Evropskom prvenstvu i istakla da će to uraditi jedino ispravnim razmišljanjem.

- Daleko od toga da smo favoriti u ovoj grupi, jer za rivale imamo ekipe koje su po sastavu mnogo jače od nas, a to su Rusija i Belgija. Mi jesmo na turniru u Francuskoj napravili dobar rezultat, pobedile Francusku i Tursku, ali smo izgubili od Rusije koja nam je direktan konkurent u grupi - rekla je Maljkovićeva, objavljeno je na sajtu KSS.

Evropsko prvenstvo za košarkašice u Srbiji i Letoniji počinje u petak u Zrenjaninu, Nišu i Rigi. Srbija će se takmičiti u Grupi D sa nacionalnim timovima Belorusije, Rusije i Belgije u "Kristalnoj dvorani" u Zrenjaninu.

Selektorka Srbije je navela da jačina grupe treba da bude ogromna motivacija njenim košarkašicama.

- Daleko smo od četvrtfinala, moramo mnogo znoja da prolijemo da bismo prošli najtežu grupu, a to ćemo uraditi samo ispravnim razmišljanjem, da pretvorimo tu realnu težinu naše grupe u nešto pozitivno i da podignemo količinu volje, da budemo tim koji ima ubedljivo najbolji voljni momenat, daleko ispred svih... - rekla je Maljkovićeva.
12 GRACIJASrbiju će na EP predstavljati Maja Miljković, Sonja Petrović, Saša Čađo, Nevena Jovanović, Jelena Bruks, Dajana Butulija, Aleksandra Crvendakić, Nikolina Milić, Dragana Stanković, Aleksandra Stanaćev, Ana Dabović i Maja Škorić.

- Svi dobro znate da je reprezentacija sada drugačija, ja i kad sam došla ponovo na mesto selektora imam osećaj ne da nastavljam od 2016. i Rija, već kao da počinjem ponovo iznova 2011. godine, kada sam prvi put došla na ovo mesto.

Govoreći o svom timu, Marina je kazala da postoji balans između novih igračica, koje prvi put igraju za reprezentacviju, i onih starijih.

- Vidim da te mlade definitivno treba da budu prijatna stvar, pravi vetar u leđa, koji će da unese svežinu u naš tim, a starije igračice moraju dobro da se podsete onih svojih partija koje svi pamtimo, kada su bile najjače. Kada te dve stvari spojimo, onda možemo, uz najveći voljni momenat na turniru, a to definitivno treba da nas krasi, da očekujemo dobar rezultat - rekla je Marina Maljković.