IZJAVA pomoćnog trenera Crvene zvezde Velibora Radovića da je Boban Marjanović igrao finale plej-ofa s prelomom stopala, alarmirala je njegov klub San Antonio. Naš centar napustiće ove nedelje pripreme reprezentacije i otići u SAD na dodatne preglede, a zahtev Sparsa da ne trenira tokom narednih nedelja ugrozio je Bobijevo učešće na Evrobasketu.

- Posle krajnje nepromišljene i nekorektne izjave klupskog službenika, koja je samo za laike slučajna, nastao je čitav problem - kaže selektor Srbije Aleksandar Đorđević. - Pokrenuta je lavina, iako je Marjanović dobro i nema nikakvih zdravstvenih problema. To su pokazali lekarski pregledi u Milanu koje su nadgledali doktori San Antonija i posle kojih je potpisao profesionalni ugovor. Takođe, Bobana je pregledala naša medicinska komisija na čelu sa doktorom Radovanovićem. Svi rezultati, od skenera do magnetne rezonance, bili su negativni.


Selektor ističe da je lekarski tim San Antonija mejlom poslao zahtev da se Bobanu zabrane treninzi sledećih šest do osam nedelja.


- Mi smo im izašli u susret da se on u četvrtak pojavi u Los Anđelesu na dodatnim pregledima. Ne znamo na osnovu čega je došao taj zahtev jer je sa Marjanovićem, ponavljam, sve u najboljem redu. U pitanju nije viša sila, nego sila. To je apsolutno nešto više od košarke, nešto na šta ne možemo da utičemo.


Još jednom je pod sumnju dovedena dobra namera Borka Radovića.


- Ostaje da se glasno zapitamo, uz veliku dozu gorčine, zbog čega je baš u ovom trenutku došla izjava stranog trenera koji nema baš nikakve veze sa našom reprezentacijom. Osim kao protivnik. Da li je možda instruisan od nekoga ko bi imao korist od svega ovoga, kako sportsku, tako i finansijsku. Postoji velika sumnja i razočaranje, koje nije prvo ni poslednje posle svega što se desilo. U svakom slučaju naneta je šteta interesima srpske košarke, reprezentaciji kao i samom Marjanoviću - konstatuje Đorđević.