Đorđević ostao bez plejmejkera, Micić ne putuje na SP u Španiji

Novosti online/Sajt KSS

11. 08. 2014. u 14:00

Problemi sa kolenom bili su jači od Micićeve želje da se bori za mesto u timu, Zdravlje igrača je u svakom slučaju na prvom mestu, pogotovo što se radi o mladom talentovanom momku, kaže Đorđević

Vasilije Micić ne konkuriše više za sastav reprezentacije Srbije koji će učestvovati na Svetskom Kupu u Španiji koji se održava od 30. avgusta do 14. septembra, piše na sajtu KSS-a

Mladi plejmejker, zbog problema sa kolenom sa kojim je započeo pripreme, bio je primoran da posle turnira u Pou napusti ekipu. Posle Vladimira Lučića, Nemanje Dangubića i Ognjena Kuzmića, Micićje četvrti igrač koji neće moći da nastavi trenažni proces zbog zdravstvenih problema sa kojima je došao u reprezentaciju.

- Problemi sa kolenom bili su jači od Micićeve želje da se bori za mesto u timu. Još pre 10-ak dana, kada je bio u Minhenu na potpisivanju ugovora i pregledima, lekarska komisija Bajerna je ustanovila prisustvo tečnosti u operisanom kolenu i tražili su da Micić pristupi rehabilitaciji. Radili smo sve u dogovoru sa njegovim novim klubom i trenerom Pešićem, nismo ga opterećivali i Vasa je propustio utakmice turnira u Trstu. Zbog nedostatka igrača u bekovskoj liniji, odsustva Teodosića i Nedovića, Micić je lično insistirao da učestvuje na turniru u Pou i pomogne ekipi. Nažalost na njega više ne možemo da računamo za Svetski kup. Zdravlje igrača je u svakom slučaju na prvom mestu, pogotovo što se radi o mladom talentovanom momku, pred kojim je lepa budućnost. Imao je odličan pristup i odnos prema radu. Na njega ćemo najozbiljnije računati u sledećim reprezentativnim akcijama – istakao je Aleksandar Đođrević, selektor seniorske reprezentacije Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

KK IMT

12.08.2014. 12:40

Uh, odlično. Prevara od igrača. Još jedna lepa vest posle odustajanja Nedovića koji glavinja kao pomahnitali voz bez kočnica. Nama treba sofisticirana klasa poput Bogdanovića.