Andrija Milutinović (24, 199), nekadašnji član svih mlađih selekcija Srbije u poodmaklim je pregovorima sa Partizanom. Ukoliko dve strane nađu zajednički jezik, Milutinović će se posle nešto više od godinu dana vratiti u našu klupsku košarku.


Posle prvih košarkaških koraka u rodnoj Batočini, Andreja je status velikog talenta stekao igrajući za mlađe kategorije FMP. Svojevremeno je bio i jedan od aduta Svetislava Pešića u Crvenoj zvezdi. Po odlasku iskusnog stručnjaka sa Malog Kalemegdana, Andrija nije bio u fokusu stručnog štaba pa je polovinom sezone 2012-2013. došlo do rastanka sa crveno-belima.


Pročetkom prošle jeseni, u španskoj Ljeidi se nametnuo kao jedan od lidera ekipe, zbog čega je ubrzo usledio poziv Apolona iz Patre u kom je odigrao drugi deo sezone...


Nije samo Milutinović u fokusu Partizana - razgovore o dolasku među crno-bele ima i Joanis Kuzeloglu (19, 204).


Malo poznat koda nas, Kuzeloglu je jedan od bisera grčke košarke, na koga su oko odavno bacili atinski velikani - Olimpijakos i Panatinaikos. Prema nezvaničnim informacijama iz Atine, Olimpijakos i Panatinaikos su već sada spremni da mu ponude višegodišnji ugovor. Ipak, Kuzeloglu, koji je izdanak akademije Madulidis (koju je pohađao tandem "crvenih" Kostas Slukas i Kostas Kacivelis) poučen iskustvom velikog broja prethodnika koje je rad sa Duškom Vujoševićem lansirao visoko u evropsku i NBA orbitu, odlučio se da okuša u crno-belom dresu. Već je dogovoreno da se početkom avgusta pojavi na startu priprema Partizana i da se kroz probni rad nametne nametne stručnom štabu srpskog šampiona.