ISPAO je Debrecin posle više od dve decenije iz prve lige Mađarske, navijači su po završetku subotnje utakmice sa Paksom (1:1) utrčali u teren, ali u razgovoru za "Novosti" naš internacionalac i jedini strelac za domaćina na tom meču tvrdi da uopšte nije bilo dramatičnih scena, kako je predstavljeno u delu medija.

- Vidim da se svašta piše, da je bilo nereda i ne znam šta sve ne, a ja iz iskustva mogu da kažem da kod nas ima milion mnogo gorih stvari. Navijači su ušli u teren u nameri da uzmu dresove od igrača, i to je sve. Luka Milunović i još jedan saigrač su rešili da zadrže dresove, pa je došlo do nekog manjeg povlačenja, ali zaista nije bilo nečega što bi moglo da se okarakteriše kao problematično, a kamoli skandalozno - priča Trujić.

Debrecin je bio praktično prežaljen tokom pauze izazvane virusom korona, da bi u poslednjem kolu došao u situaciju da direktno odlučuje o svojoj sudbini. Za opstanak je bila potrebna pobeda koja bi subotnjeg rivala Paks gurnula u drugu ligu.

- Klub je smenio trenera pre tri-četiri utakmice, a morao je to da uradi dosta ranije. Po mišljenju mnogih, on je glavni krivac, jer je Debrecin sa osam poraza u poslednjih 11 utakmica došao u situaciju da teško može da se izvuče. Sa novim trenerom smo došli u poziciji da sami odlučujemo o svojoj sudbini. Primili smo rano gol, pa jurili prednost. Mojim golom smo izjednačili, a u poslednjem minutu smo pogodili prečku i lopta se odbila na liniju. Ni sreća nas nije pogledala.

Ono što je našem internacionalcu posebno zasmetalo je reakcija domaćih fudbalera.

- Za mene je ovo katastrofa, "iskidali" smo se, dali poslednji atom snage i nismo uspeli. Sa druge strane, mentalitet domaćih igrača mi uopšte nije jasan. Deluju kao da im je potpuno svejedno što je Debrecin ispao. To stvarno ne mogu da razumem - začuđeno je zaključio priču Trujić.

MALA NADA ZA DEBRECIN

ZA Debrecin postoji još tanana nada vezana za proširenje lige. U tom slučaju iz lige bi ispao samo Kapošvar, a u rang više bi prešli MTK i Vašaš.

- Ukoliko se to ne dogodi sigurno ću napustiti Debrecin, iako imam ugovor na još dve godine, pošto u mađarskoj drugoj ligi stranci nemaju pravo igranja. U svakom slučaju, verujem da ću posle dobrog učinka u završenoj sezoni pronaći angažman u nekom drugom klubu u Mađarskoj - veruje Trujić.