PARTIZAN i Crvena zvezda sastaće se u sredu 38. put u okviru Kupa Srbije i kao i u svim situacijama prethodnih godina i decenija večiti rivali će odmeriti snage pred punim tribinama. To je postalo jasno posle odluke Kriznog štaba, koji je danas tokom popodneva saopštio da mere zabrane javnih okupljanja na otvorenom više nisu na snazi, dok je u zatvorenom prostoru dozvoljeno okupljanje do 500 ljudi.


- Spremni smo na sve varijante u vezi sa organizacijom derbija, i posebno nas raduje činjenica da ćemo moći da organizujemo prodaju ulaznicu u uslovima na koje smo svi navikli - istakao je direktor marketinga Partizana Predrag Vujović.


Večiti rivali će shodno propozicijama FSS deliti i prihode i rashode sa ove utakmice, a ulaznice će se naći u prodaji od ponedeljka. Za južnu i severnu tribinu je potrebno izdvojiti 700, za bočne delove "istoka" i "zapada" 1.000, za centralne 1.500, a za mesta u ložama 5.000 dinara.


Trener Partizana Savo Milošević raduje se što će navijači, bez epidemioloških mera i ograničenja, moći da ulepšaju derbi.


- Videli ste, igranje bez publike zaista deluje nehumano, tek bi bilo tužno da se i derbi igra bez publike. Radujem se povratku navijača na stadione i očekujem odličan ambijent u sredu - kaže Milošević.