DA nisu počeli sukobi, Crvena zvezda bi u leto 1991. godine ostvarila svoje namere i dovela trojicu igrača, i to Davora Šukera, Roberta Jarnija i Slavišu Jokanovića. Ovo je u razgovoru za "Novosti" istakao Ljupko Petrović, čuveni trener crveno-belih, koji je sa Zvezdom te 1991, u maju, osvojio titulu prvaka Evrope.

- Naš plan je bio da posle Barija baš njih trojicu dovedemo kao pojačanja. Međutim, rat je počeo, sve se promenilo i mi smo u Crvenoj zvezdi odustali od Šukera i Jarnija, što je i razumljivo. Da su okolnosti bile normalne, siguran sam da bi sva trojica sigurno došla. Pa, kako je Prosinečki odlučio da iz Dinama pređe u Zvezdu? - pita Petrović koji je i sam tog leta 1991. napustio "Marakanu" i otišao u španski Espanjol.

PROČITAJTE JOŠ: Ramovš za „Novosti“: Slušamo lekare, niko ne zna kada će se Superliga nastaviti

Jarnijev demanti da je bio blizu "Marakane", iskusni trener kratko je prokomentarisao.

- Moguće je da s Jarnijem niko i nije kontaktirao iz Zvezde, razumem ga što je tako reagovao. On, Šuker i Jokanović su bili naše želje i ja sam uveren da bi se ostvarile da nije došlo do sukoba i raspada zemlje. Crvena zvezda je kao evropski prvak bila magnet za sve igrače. Međutim, sve je to bilo davno i ne bi trebalo sada toliko polemisati. Ono što sam siguran i što stalno ponavljam jeste moje uverenje da bi Crvena zvezda još nekoliko godina zaredom bila najbolja u Evropi da nije bilo tog ratnog vihora - istakao je Petrović.

PROČITAJTE JOŠ: Marinović za "Novosti": Golom protiv Hartsa probio sankcije

Očigledno je da do Roberta Jarnija nije došla prava Ljupkova izjava. Ipak, bivši levi bek Hajduka i reprezentacije Jugoslavije kao da je hteo da se opravda pred "svojima".

 - Zbog izjave Ljupka Petrovića tri dana mi je zvonio mobilni telefon - požalio se Jarni u izjavi "Slobodnoj Dalmaciji". - Zovu me svi prijatelji i poznanici i govore mi kako su pročitali vest, ali moram priznati da je nisam ni video dok mi nije poslata na telefon. Jednostavno, ne mogu da shvatim zašto je to Petrović izjavio kad to nije istina. Sa mnom o transferu u Zvezdu niko nikad nije pričao, niti me pitao da li bih ja tamo igrao. Da stvar bude još čudnija, ne znam kome je to Zvezda dala kaparu za moje usluge. Pojma nemam.

ŠUKER OBOŽAVAO LjUPKA
DAVOR Šuker, jedan od najboljih fudbalera Hrvatske svih vremena, sada i predsednik Fudbalskog saveza ove zemlje, često se za vreme svoje karijere zahvaljivao Ljupku Petroviću, koga je, prema tadašnjim izjavama, obožavao kao trenera. Ljupko ga je trenirao u Osijeku (često i individualno) i prvi prekomandovao iz omladinaca u prvi tim.Šuker je Petrovića apostrofirao kao jednog od najvažnijih ljudi u svojoj karijeri, mada ne bi čudilo kad bi možda i on sada demantovao te svoje nekadašnje izjave.