NIJE čest slučaj da estradno-sportska kombinacija donese nešto što izlazi iz okvira jednog ili drugog esnafa. A kada se takva misija dogodi i donese humani predznak, onda je to definitivno nešto što zaslužuje duboki naklon i svaku pohvalu. Poznati pevač Nikola Rokvić i fudbaler Partizana Lazar Marković ovih dana i nedelja su u žiži interesovanja, ali ne zbog umeća sa mikrofonom i fudbalskom loptom.

Njihova humana misija koja vraća penzionerima osmehe na lica u teškim vremenima najbolja je pozivnica za sve koji su u mogućnosti da pomognu, bili slavni ili nepoznati, da to i učine. Ideja, a zatim i priča zaživeli su najpre na društvenim mrežama, zatim i u stvarnosti zahvaljujući Nikoli Rokviću.

- Uvek se moji prijatelji i ja iz novobeogradskih blokova trudimo da se organizujemo u situacijama kada je nekome potrebna pomoć i da učinimo koliko smo u mogućnosti. Društvene mreže nam u tome dosta pomažu, pa je tako bilo i sada. Plan je bio da pomognemo našim starijim sugrađanima, komšijama, da im u ovoj teškoj situaciji koliko-toliko olakšamo, obezbedimo i nabavimo sve što im je neophodno - počinje priču Rokvić, za "Novosti".

Brzonogi vezista crno-belih je skromno primio vest o kandidaturi za "heroja Beograda".

- Okačio sam na oglasnoj tabli kod mene u zgradi da sam spreman da pomognem svima kojima je to potrebno, prvenstveno starijima. Komšije su to lepo prihvatile, a ja sam pomogao koliko sam mogao. Dugujem i veliku zahvalnost poznatom pevaču Nikoli Rokviću koji je celu ovu akciju i pokrenuo - podvukao je Marković.

POMAGALI STOJKOVIĆ I MATIĆ

POMOĆ starijim sugrađanima u vreme pandemije virusa korona je samo jedna u nizu humanih akcija Nikole Rokvića.
- Uvek sam spreman da pomognem, nikad mi nije teško da izdvojim jedan ili dva dana života za nešto što će nekome značiti život. Pored Lazara Markovića pohvalio bih i Vladimira Stojkovića i Nemanju Matića koji su finansijski pomogli jednu od prethodnih humanitarnih akcija.