ODLASCI tek predstoje, jedan ili dvojica jakih aduta Crvene zvezde napustiće „Marakanu“ u zimskom prelaznom roku. Ovo je najavio generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić i zatim obelodanio ko bi to mogao uskoro da ode.


- Imamo ozbiljne razgovore na temu transfera Boaćija, Pavkova, Bena, Degeneka, Borjana... Neće svi otići, ali od njih petorice jedan ili dvojica hoće sigurno. Imamo još sedam dana da napravimo transfere, evropsko tržište prepoznaje samo mlade igrače. Ostala nam je Azija. Već sam rekao da će prelazni rok biti nikad pasivniji sa naše strane. Imamo preglomazan igrački kadar, po tri četiri rešenja za neke pozicije. To otežava posao treneru Stankoviću. Otišao je Marko Marin, došao je Sanogo, jer nam je potreban zadnji vezni koji svojim fizičkim predispozicijama može da odgovori zahtevima Crvene zvezde – istakao je Terzić.


PROČITAJTE JOŠ: Remi Zvezde u Turskoj: Bez golova protiv Vardara


STANKOVIĆ DOBRO RADI NOVI trener Dejan Stanković je po Terzićevom mišljenju na dobrom putu.
- Zadovoljan sam kako Dejan radi. Ne očekujem visok stepen igre, jer svaki dan imamo sastanke sa igračima i stručnim štabom. Siguran sam da ćemo imati ogromnu količinu trčanja. Ne treba suditi na osnovu jedne utakmice. Zadovoljan sam pre svega fizikom i visokim presingom protiv Vardara – rekao je Terzić.

Po njegovoj proceni, napravljena je greška što mladi igrači iz Zvezdine škole nisu ranije dobili priliku.


- Kasnimo šest meseci sa forsiranjem mladih fudbalera. Moramo da ih afirmišemo, posebno Gavrića i Nikolića. Neprijatno je reći, ali oni su trenutno najbolji igrači Zvezde. Ostaje žal što im ranije nismo dali priliku. Imali bi strašnu cenu da su odigrali Ligu šampiona. Tu smo napravili grešku, ali ko radi taj i greši. Oni bi odigrali na istom nivou kao ovi što su bili u prvom planu.


Nadovezujući se na ovu temu, novinari su pitali Terzića da li ga boli što Partizan prodaje mlade igrače za ozbiljan novac?


- Ne boli me. Drago mi je što posle niza loših godina staju na noge. Stvarno ih poštujem kao klub, ne mogu da poništim istoriju kluba. Oni su mogli sebi da priušte da guraju klince, jer su ostajali bez šampionske krune. Zamislite šta bi se nama desilo da smo tri godine bez titule? Mi nismo trgovačko preduzeće. Oni su imali 30 bodova manje od Zvezde i jedino im je ostalo da guraju klince. Nije samo Partizan. Pogledajte Topića iz Vojvodine i Vidosavljevića iz Čukaričkog. Crno-beli su gurali Đerleka i Svetu Markovića, pa nisu im uspeli ti projketi.. Evropsko tržište priznaje samo mlade igrače. I to je tako. Za moj ukus Zvezda ima matoru ekipu, ali sam već rekao da smo pogrešili.


PROČITAJTE JOŠ: Gajić ima velike ambicije: Želim duplu krunu sa Zvezdom i dres Srbije


Kada je reč o finansijama, Terzić je istakao da trenutni dug od 25 miliona evra ne opterećuje klub.


- Zvezda ima 30 miliona evra rashoda godišnje, kad je bila druga i ispadala od Kairata mogla je da troši 12 miliona. Ceo dug iz 2014. je vraćen, ostao je samo porez od milion i po evra. Čak 35 miliona je vraćeno kešom, dok je 25 otpisano. Danas imamo dug od 25 miliona koji ne opterećuje, jer 16 još nije ni dospelo. Ako hoćemo rezultat moramo da kupimo igrače i damo im dobre plate. Nije normalno igrati Ligu šampiona i ne plaćati igrače.


PRESKUPE ULAZNICE ZA LŠ

TERZIĆ je kao veliku grešku kluba apostrofirao skupe cene ulaznica za mečeve Lige šampiona ove sezone.

- Nismo smeli da dozvolimo da cene karata budu tako visoke. Da ne ispadne kako se pravdam, ali tada nisam bio tu. Odlučivala je četvoročlana komisija, ja sam samo dobio predlog. Mogao sam da stopiram tu odluku, ali nisam. Pogrešio sam. Sve odluke donosite sa ciljem da Crvenoj zvezdi bude bolje , nekada ne ispadne tako.