VASA Rutonjski, nekadašnji fudbaler Vojvodine iz generacije koja je 1977. godine osvojila Srednjoevropski kup, preminuo je u Novom Sadu posle duge i teške bolesti u 68. godini.


Vojvodina tako je ostala bez još jednog iz plejade velikih igrača koji su dali nemerljiv doprinos stvaranju klupske istorije.


Rutonjski je rođen 5. oktobra 1952. godine u Novom Sadu, karijeru je započeo u Slaviji a u Vojvodinu prešao 1970. i do 1979. godine odigrao 253 zvanične utakmice, po čemu se nalazi na 10. mestu večne klupske liste po broju odigranih mečeva. Bio je član sjajne generacije koja je 1977. godine osvojila Srednjoevropski kup i dve godine ranije stekla zvanje vicešampiona Jugoslavije, a tek u poslednjem kolu ostala bez, po mišljenju mnogih, zaslužene šampionske titule.


Rutonjski je pre četiri godine bio jedan od osnivača Sekcije veterana FK Vojvodina i aktivno je učestvovao u njenom radu sve dok ga bolest nije odvojila od prijatelja i nekadašnjih saigrača.


Komemoracija će biti održana u ponedeljak u 13 časova u fudbalskom centru „Vujadin Boškov“ a Rutinjski će biti sahranjen istog dana u 15 časova na Novom groblju u Novom Sadu.