DUGO je Juventus figurirao kao glavni kandidat za novu sredinu supertalentovanog štopera Partizana Strahinju Pavlovića, a onda je za samo dva dana ceo posao završio Lacio. Rimljani su u subotu u toku dana dostavili zvaničnu ponudu, danassu obavljeni pregovori, a već u večernjim satima je moglo da se konstatuje - Pavlović će potpisati ugovor sa nebesko-plavima, a Partizanu će na ime obeštećenja pripasti 5,5 miliona evra!

Shodno dogovoru dva kluba, koji je aminovao i mladi defanzivac, Pavlović će po slovu ugovora provesti pet godina na “Olimpiku”, s tim što će u prvoj sezoni nositi dres Partizana kao pozajmljeni igrač, a za to vreme će mu Rimljani “ojačati” finansije do sume koja mu je zagarantovana po ugovoru koji će biti potpisan sutra.

PROČITAJTE JOŠ: PUBLIKA VEĆ ZA MOLDE? Miloš Vazura o mogućnosti ekspresnog preinačenja odluke UEFA

Nema sumnje da je Partizan napravio odličan potez prodajom mladog štopera, imajući u vidu finansijsku situaciju u klubu. Ujedno crno-beli su došli u situaciju da mogu da izmanevriše i u suprotnom smeru kada je prelazni rok u pitanju, s obzirom da bi prema dogovoru vrlo brzo trebalo da bude uplaćena prva, najveća rata obeštećenja. Klub iz Humske će kao i u slučaju odlaska Nikole Milenkovića u Fiorentinu ostati bez procenata od naredne prodaje Pavlovića.