Srbija sa minus dva: Kolarova i Matića čeka suspenzija

N.I.

12. 10. 2015. u 20:47

Pravila su jasna: za dupli žuti sledi minimum jedan meč suspenzije, a za direktni crveni minimalno dve utakmice u sledećim kvalifikacijama

Србија са минус два: Коларова и Матића чека суспензија

Nemanja Matić na meču sa Portugalijom Foto M.Vukadinović

SAMOšto su završili kvalifikacije za Francusku sa minus tri boda zbog "slučaja dron", fudbaleri Srbije su već na "minus dva" pred kvalifikacije za Mundijal u Rusiji. Dakle, startovaće bez Aleksandra Kolarova i Nemanje Matića. Obojica su u roku od 100 sekundi (79. i 80. minut meča sa Portugalijom) dobili crvene kartone. Kolarov kao već zamenjeni je zbog prigovora drugi put požuteo, a Matić je zbog "šamaranja" Andrea direktno pocrveneo.

Pravila su jasna: za dupli žuti sledi minimum jedan meč suspenzije, a za direktni crveni minimalno dve utakmice u sledećim kvalifikacijama. Za najviše tri nedelje disciplinci UEFA će reći svoj sud, mada su ove godine presude iz UEFA uglavnom poražavajuće za Srbe...

To praktično znači da će u najboljem slučaju Srbija biti bez Kolarova u 1. kolu kvalifikacija za Mundijal u Rusiji, a Matić će da dobije najmanje dva meča suspenzije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

todor

12.10.2015. 23:05

@cccc - Pa ako se savez nije žalio na kaznu od dve utakmice za Šimunića (verovatno najbogibeljniji start viđen na ovim prostorima) , onda ne treba da se žali na bilo koju kaznu koju dobije Matić.