Još jednom je selektor Srbije Veljko Paunović pokazao kakav je čovek. Pre izlaganja na konferenciji za štampu je prvo iskoristio vreme da čestita protivniku.

- Pre nego što kažem bilo šta moram da čestitam Maliju na sjajnoj utakmici i da im poželim sve najbolje. Siguran sam da je pred njima blistava budućnost, impresionirali su me - počeo je Paunović priču.

Nije mogao da sakrije osmeh posle toga...

- Ponosan sam na uspeh koji smo ostvarili, ovo znači mnogo našoj zemlji koja se i dalje obnavlja posle teškog perioda.

Osvrnuo se na polufinale, ali i na prethodne mečeve.

- U svakoj utakmici smo doneli svoj stil i igrali srcem. Mali je imao posed lopte, ali smo se mi branili i borili kao jedan. Stvorili smo više šansi od njih, nismo tokom celog meča igrali kako smo hteli, ali je problem bio fizičke prirode, jer je ovo bio treći uzastopni meč koji igramo u produžecima.

Kao što je su i najavljivali, polufinale je bilo mnogo teže od meča u grupi.

- Očekivali smo da će ovaj meč biti teži od onog u grupi, ali nismo mogli da odgovorimo na njihovu spremnost i energiju i to ćemo morati da popravimo.

Pred finale sa Brazilom (subota 07.00) je imao jasnu poruku.

- Mojim momcima ide odlično i oni stvaraju istoriju za sebe, tim i svoju zemlju! - zaključio je Veljko Paunović.

KOLEGIJALNOST

Kada je sudija odsvirao kraj svi igrači Srbije su uleteli na teren, počeli da slave plasman u finale, a pravi potez kolegijalnosti je napravio Veljko Paunović. Kamere su ga snimile kako prekida slavlje Srbije i traži od svojih igrača da čestitaju igračima Malija koji nisu mogli da sakriju suze.
Zaista sjajan potez selektora.