Velika imena nekako uvek idu uz ozbiljan klub, tako da dolazak nekadašnjeg srpskog reprezentativca Mladena Krstajića u posetu Čukaričkom ni najmanje ne treba da iznenađuje. Posle srdačnog pozdrava sa klupskim rukovodstvom i odgledanog treninga na jednom od terena „Dili hotela”, Krstajić je bio i više nego raspoložen za razgovor. Otkud vi ovde?

- To je često pitanje čim posetiš neku srpsku ekipu, ha, ha, ha... Šalim se naravno. Otkud na treningu Čukaričkog? Još ranije sam se dogovorio sa gospodinom Obradovićem da dođem u posetu, da vidim kako sve ovo ovde izgleda. Jednostavno, ljubav prema fudbalu. Volim da vidim sve što smatram dovoljno kvalitetnim kako bih se edukovao i na koristan način potrošio vreme. Čukarički je po meni najozbiljniji klub u Srbiji trenutno - kategoričan je Krstajić.

Čukarički svakako predstavlja osveženje srpskog fudbala, da li su vas rezultati iz minule sezone iznenadili?

DA RADNIK BUDE KAO ČUKA Šta profesionalno ima novo kod Vas?
- Sa strane posmatram dešavanja u srpskom fudbalu. U Bijeljini pomažem Radniku da krene nekim stazama kao što je to učinio Čukarički. Ide teško, ali imam podršku lokalne samouprave i zajedno radimo na tome da Radnik postane stabilan premijerligaš. Pokušaću da u budućnosti upišem tu profi licencu, ali pričaćemo o tome kad dođe vreme. Videćemo šta će biti... - kaže Krstajić.

- Nisu ni najmanje. Jedino sam se pribojavao da ne počnu da ga sputavaju na drugi način. Što se tiče samog uspeha, u odnosu na organizaciju kluba i sistema smatram da su rezultati najmanje proizvod slučajnosti. Model u Čukaričkom me podseća na to što sam radio u Nemačkoj. Čukarički je na početku i stvara klub na zdravim temeljima. Čovek koji sve to vodi i podržava, svakim potezom potvrđuje koliko je ozbiljan. Vidi se da je reč o uspešnom poslovnom čoveku koji je svoje znanje i sredstva adektvano uložio u fudbal. Čukarički je jedini model kako uspešno može da funkcioniše jedan klub.

Žreb za evrokupove je uskoro, 22. juna?

- Smatram da naši klubovi mogu da prođu uvodna kola, a sve dalje dosta zavisi od protivnika. Žreb može mnogo da utiče na rezultate.

Radovali smo se ovih dana uspehu reprezentacije Srbije do 20 godina?

- Klinci su još jednom potvrdili da imaju kvalitet i to nije ništa novo. Jednostavno dok su mlađi i dok stasavaju pokazuju svojim kvalitetom i karakterom kako bi trebalo da se igra.

Počeli smo sa Čukaričkim, da završimo sa pitanjem o našem klubu, imate li možda favorite među igračima?

- To su dosta mladi igrači koje manje više poznajem. Ne bih nikog da izdvajam. Koliko vidim atmosfera je zaista dobra, oni ozbiljno rade, igra se brz fudbal. Prvenstvo tek što je završeno, odmah su počele pripreme, a oni se ponašaju kao da su odmarali dva meseca i da su se toliko uželeli fudbala da su jedva čekali da trening počne. Vidi se želja za dokazivanjem, što je najbitnije. I opet kažem da Čukarički nije trenutno klub kakav jeste, svega toga ne bi ni bilo.