Kao i ostatak stanovništva Srbije, i pevačica Aleksandra Radović poslednje nedelje provodi u kućnoj izolaciji. Njen apel da se ostane kod kuće i vodi računa o sebi i svojim bližnjima izazvao je veliku pažnju.

- U ovim smutnim vremenima, kada neprijatelj dolazi krišom, bez najave i obličja, više nego ikada moramo biti pažljivi i odgovorni prema sebi i drugima! Čuvajmo jedni druge! U vremenu mržnje izobilno dajmo bližnjima ljubav, pomoć i požrtvovanje. Smisao života čoveka je da pomaže drugom čoveku i voli ga kao sebe samog. Zato, budimo odgovorni , mudri i disciplinovani, i ako Bog da, da što pre izađemo iz ove pošasti i zagrlimo svoje najmilije. Držite se, u ovome smo svi zajedno! - napisala je Aleksandra na Instagramu.

Isti apel podelila je i sa pratiocima na Twitter-u.
- Vreme u karantinu provodim sa najbližim članovima svoje porodice. Sa ćerkom vežbam klavir, pratimo program za osnovnu školu na RTS 3, radimo domaći... Na vezi sam sa kolegama i prijateljima iz celog regiona. Nikome nije lako, ali trudimo se da ne odustajemo od svakodnevnih navika, koje čine život, koliko god da je to moguće - kaže Aleksandra Radović.

Ono što svakako čini njen život inače jesu vera, molitva i odlazak u crkvu, o čemu ona otvoreno govori u svojim intervjuima i na društvenim mrežama. Proteklog vikenda Aleksandra se, čini se neopravdano, našla na meti kritike korisnika Twitter-a jer je izrazila svoje mišljenje na temu crkve i pričešćivanja vernika.
Ipak, i ona, kao i svi poštuje odluke države i pridržava se svih mera koje su donesene u cilju sprečavanja korona virusa.

“Briga o drugima je ono što mora da nam bude na umu svakodnevno. Samo odgovorno ponašanje može nam pomoći da prevaziđemo ovu situaciju”, izjavila je Aleksandra.