Klavirska varijanta hevi-metala: Neobičan koncert Zorane Vladisavljević

M. ĆUNKOVIĆ

ponedeljak, 16. 12. 2019. u 11:33

Клавирска варијанта хеви-метала: Необичан концерт Зоране Владисављевић

Foto promo

Nesvakidašnji koncert Zorane Vladisavljević 24. decembra u Beogradu: Na repertoaru će biti klavirske obrade pesama poznatih hevi-metal bendova, kao i autorske kompozicije
PIJANISTKINjA Zorana Vladisavljević prirediće pravu poslasticu ljubiteljima "krosovera" 24. decembra, na beogradskom koncertu u Centru za kulturu "Vlada Divljan". Na repertoaru će biti klavirske obrade pesama poznatih hevi-metal bendova, kao i autorske kompozicije nastale u sklopu sastava "A difficult one", koji je osnovala sa sestrom Valentinom.

Zorana je završila master studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na klavirskom odseku, a trenutno je student završne godine doktorskih studija na Filološkom fakultetu u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ: Bebu od 27 dana nosila u korpi na koncert: Vera Matović otkrila detalje iz života koje malo ko zna- Imala sam koncert prošle godine kada sam izvodila "Metaliku" i "Ajron mejden" - podseća, za "Novosti", Zorana. - Sad sam rešila da proširim repertoar i ubacim još neke poznate metal bendove, ali, "Metalike" će, sigurno, ponovo biti. Autorski deo koncerta predstavlja novinu.

U svetu su klavirske verzije rok i metal pesama uobičajene, ali, u našim krajevima, to što radi Zorana je inovacija.

- U srednjoj školi sam više bila orijentisana ka klasici, međutim, kasnije sam se više družila sa ljudima koji su bili u toj čvršćoj muzici, pa sam imala želju da napravim bend i da sviram tako nešto.

ULAZNICE ZA NAJBRŽE ČITAOCE ZORANA će troje najbržih čitalaca "Novosti", koji danas u 13 časova pozovu broj telefona 011/3028-154, nagraditi sa po dve ulaznice za njen koncert u Beogradu.

Upitana da li je teško skidati metal-pesme i prilagođavati ih klaviru, Zorana odgovara:

- U početku je bilo zahtevno da se priviknem na distorzirani zvuk, ali kasnije - ne. To su, uglavnom, melodične pesme. Neke solaže su kompleksnije, brže, i tu može da se desi problem, ali, generalno ga nema.

Mladoj umetnici je, trenutno, omiljeni metal-bend švedski "Opet".

PROČITAJTE JOŠ: Puklo nakon 22 godine: Razvodi se Kolin Firt- Veoma su aktuelni, motivišu me. Bila sam skoro na njihovom koncertu. Biće, svakako, i neka njihova pesma na mom nastupu.

A kad je klasika u pitanju...
- Volim onu mračniju, da se pretpostaviti. Rahmanjinov mi je omiljeni kompozitor.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije