ETNO akapela duet Teofilovići, koji čine rođena braća Ratko i Radiša, održaće koncert 29. marta u Zvezdara teatru u Beogradu. Na repertoaru će se naći njihove stare i nove pesme iz Zapadne i Istočne Srbije, sa Kosova i iz Makedonije. Publika će na koncertu čuti i neobjavljene pesme braće Teofilović, koji će imati i specijalnog gosta, čije ime drže u tajnosti.

- Tražeći novi koncertni prostor i scenu učinilo nam se da je trenutno Zvezdara teatar odlična pozornica za nas, pre svega zbog dobre organizacije samog teatra, ali i zbog scene koja ima optimalan broj mesta za ovakav događaj - kazao je Ratko Teofilović. - Pozorišna publika je drugačija od koncertne, ali mislim da sa našom muzikom možemo da je objedinimo i bude zajednička.

PROČITAJTE JOŠ - Braća Teofilović rizničari prazvuka

Blizanci Ratko i Radiša su jedinstvenu muzičku interpretaciju predstavili na najprestižnijim svetskim scenama, od antičkog amfiteatra u Ohridu, preko bečkog "Koncerthausa", do "Kenedi centra" u Vašingtonu, mnogobrojnih festivala na Korzici, u Švajcarskoj, Nemačkoj. Muzička kritika je braći Teofilović, između ostalog, dodelila epitete "glasovi stoleća" i "umetničke ikone". Martovski koncert u Zvezdara teatru biće prilika da se ponovo susretnu sa domaćom publikom koja će čuti dobro poznate numere iz bogate diskografije ovih umetnika, koji su debi album objavili pre 20 godina.