NjEGOVA PRIČA JE POTRESLA SRBIJU: Pogledajte u kakvim uslovima živi Ivica Durković (VIDEO)

D. Alihodžić

sreda, 02. 09. 2020. u 18:23

ЊЕГОВА ПРИЧА ЈЕ ПОТРЕСЛА СРБИЈУ: Погледајте у каквим условима живи Ивица Дурковић (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Jutjub

IVICA Durković (48), iz Zaplanjske Toponice, kod Gadžinog Hana nije izbeglica niti raseljeno lice, čitav život proveo je u Zaplanjskoj Toponici gde je i rođen.

Te hladne januarske noći kada je došao na svet čudom je i preživeo, pa niko nije mario da dečaka upiše kod matičara. Imao je oca i majku, ali komšije svedoče o njegovom teškom detinjstvu ispunjenom nasiljem.

Kao posledica takvog odrastanja ostala mu je nikad zalečena povreda kičme koja mu sada oduzima korak. Teško se kreće tako da može da radi samo kad stoji ili kleči na kolenima. Otkako mu se udala ćerka živi sam bez struje u nehumanim uslovima.

Od ličnih dokumenata Ivica ima samo vojnu i đačku knjižicu, ali ni u jednoj ne piše jedinstveni matični broj građana, što mu predstavlja ogroman problem.

Ovi video-snimci govore više od bilo koje priče. Pogledajte u kakvim uslovima Ivica živi. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Prellee

02.09.2020. 19:22

Gledajuci ovaj jad ne znam gdje greska? Vjerovatno u njemu samom, ali bi mu trebalo pomoci oko tog maticnog broja pa da stekne neka osnovna prava kao gradjanin Srbije.Incijativa bi trebala da ide od njega, on to ne razumije, nema pravca djelovanja.Trebalo bi ovaj slucaj rjesiti i omoguciti mu bar da se moze lijeciti, vec je u ozbiljnim godinama.Nadam se da to neko rijesi, mediji su odradili svoje.

Aleksandar

02.09.2020. 19:52

@Prellee - Prelle, mediji jesu odradili, ali drzava će tu teško pomoći, jer je problem u institucijama, zaposleni sede 8h, blenu u zid, prime po koju stranku, popričaju i sve se na tome svodi. Za dosadu dobiju oko 70.000-80.000 hiljada. I boli njih uvo da li će taj, ili bilo koji čovek danas sutra jesti ili ne. Da li će imati pravo na lečenje, to njih briga, sve u svemu to je slika ove napaćenje zemlje..

Ja sam

02.09.2020. 19:24

Имао је 30 и више године реши проблем са матичним бројем. Где је био? Шта је радио?