MORA DA SE UTVRDI KO VUČIĆU RADI O GLAVI: Darko Glišić o kadrovskim promenama u SNS

D. MILINKOVIĆ

24. 05. 2021. u 09:10

KADA ilegalno prisluškujete predsednika države, mislim da mu na taj način radite o glavi. Kada tajno pratite porodicu i pomažete hajku Đilasovih medija, takođe.

МОРА ДА СЕ УТВРДИ КО ВУЧИЋУ РАДИ О ГЛАВИ: Дарко Глишић о кадровским променама у СНС

Foto Tanjug

A ko su imenom i prezimenom, pokazaće istraga, odnosno kada tužilaštvo podnese optužni predlog.

Ovako Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora SNS, u intervjuu, za "Novosti", odgovara na pitanje ko su ljudi iz stranke za koje kaže da rade Aleksandru Vučiću o glavi i jesu li to pojedini ministri, kako se spekuliše.

Kako gledate na to što se predstojeća sednica Glavnog odbora, a na kojoj će se raspravljati o poverenju pojedinim visokim funkcionerima, poredi sa brionskim plenumom, na kojoj će doći do konačnog razlaza između Vučića i Stefanovića?

- Ta idiotska poređenja sa nekakvim plenumima ne zaslužuju komentar. A kakvih će sve biti kadrovskih promena i u kom obimu, dobićemo odgovor 29. maja.

Više odbora SNS zatražilo je da Stefanović bude ne samo razrešen funkcija, nego i isključen iz stranke? Hoćete li i vi tako glasati na sednici GO?

- Raspravljaćemo o svemu pa ćemo videti šta će biti predlozi o kojima se glasa.

NOVA ENERGIJA

SMETA li vam što vas pojedini nazivaju čovekom koji sprovodi plan čišćenja stranke?

- Sprovodim odluke Predsedništva i Glavnog odbora stranke. Kadrovskih promena je bilo i biće, i one su uvek donosile novu energiju i novi kvalitet u stranku.

Ko još, po vašem mišljenju, ne zaslužuje više da mu stranka poveri mandat da obavlja značajne funkcije, pa i da ne bude član SNS?

- Zapisnici odbora, ukupno 169, polako pristižu u centralu stranke. Pažljivo ćemo analizirati, pa ćemo videti kakvo je mišljenje naših članova i sa čijim sve radom nisu zadovoljni.

Foto Tanjug

Činjenica je da Vučić ima mnogo veći lični rejting u odnosu na SNS, da ne govorimo u odnosu na pojedince iz redova naprednjaka, a opet je često ostavljen "na vetrometini" od stranačkih kolega i meta je svih kritika. Kako na to gledate, da li se stranka "ogrešila" o svog lidera?

- Članstvo stranke nema dilemu. Aleksandar Vučić je predsednik i ima punu podršku. A neka ide na savest onima koji su imali "preča posla" kada je njemu napadana porodica. Mnogi od njih teško bi stigli do ulaza u zgradu Vlade, a kamoli u Vladu, da nije bilo njega. Način na koji su se poneli, najbolje govori o njima.

Koliko je gradonačelnika i predsednika opština iz redova vaše stranke do sada smenjeno i zbog kakvih propusta?

- Nakon izbora, 50 odsto je novih predsednika opština i gradonačelnika. I tokom njihovog mandata, baš kao i za vreme prethodnog, imaćemo preseke koji će nam reći ko pravi rezultate, a ko čeka da mu vreme prođe. Tamo gde se ne bude radilo, doći će do promena.

Da li je do kraja utanačeno spajanje SNS i SPAS, da li će i koje funkcije u stranci dobiti Aleksandar Šapić?

- Dokument je u izradi, očekujem da ga imamo na dnevnom redu Glavnog odbora krajem maja i da ga usvojimo. Srpska napredna stranka je ozbiljna partija i funkcije se ne dele po novinama, već se odluke donose na stranačkim organima. Nama je važno da Aleksandar Šapić odlično razume našu politiku i da je spreman da joj da doprinos. Sve ostalo je manje bitno.

NI DO KOLENA

VIDITE li u stranci potencijalnog kandidata koji bi mogao da nasledi Vučića na čelu naprednjaka?

- Rekao sam to više puta. Ne vidim nikog. Jednostavno, niko mu nije ni do kolena.

Da li će ovo ujedinjenje značiti i kraj saradnje sa socijalistima?

- Nijedno ujedinjenje i nijedan sporazum o saradnji sa političkim partijama koji smo potpisali nije značio kraj saradnje sa nekom drugom strankom. Mi okupljamo oko sebe sve one koji žele da Srbija napreduje i da se razvija. A ako neko misli da treba da ide drugim putem, srećan mu put.

Plaše li vas pretnje pojedinih opozicionih lidera o revanšizmu ukoliko ponovo dođu na vlast?

- Tih se junaka ne plašim. Više me plaši što bi njihov povratak na vlast značio sunovrat ekonomije, ponovno zatvaranje fabrika, pljačku i opštu nesigurnost koja bi zahvatila građane. Imali smo prilike da ih vidimo na vlasti, činjenica je da je tad narod bio sve siromašniji, a oni sve bogatiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (21)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu