OPASNE IDEJE O IZMENI GRANICA: Miroslav Lajčak povodom non-pejpera o rešenjima za Balkan

V. N.

04. 05. 2021. u 19:07

SPECIJALNI predstavnik EU za dijalog Beogrda i Prištine Miroslav Lajčak ocenio je da su non-pejperi i ideje kojima se kao rešenje predlaže pomeranje garanica, "opasni" , da "promovišu rat" i "ispunjenje snova Miloševića i Tuđmana":

ОПАСНЕ ИДЕЈЕ О ИЗМЕНИ ГРАНИЦА: Мирослав Лајчак поводом нон-пејпера о решењима за Балкан

Foto Tanjug

- Takve ideje su odbijene i to pogotovo iz samog regiona. Plan A je da Zapadni Balkan uđe u EU, i tu nema dileme.

Lajčak je rekao da ne želi da spekuliše o rokovima za postizanje konačnog, sveobuhvatnog i pravno obavezujućeg sporazuma Beograda i Prištine, ali je napomenuo da rešenja treba doći "onoliko brzo koliko su strane u procesu spremena da napreduju". O stavu Aljbina Kurtija, premijera privremenih institucija u Prištini, da "dijalog nije prioritet", Lajčak je poručio da je tokom svog dugog diplomastkog staža naučio da "prioriteti biraju tebe, a ne ti prioritete".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)