SEDNICA SKUPŠTINE SRBIJE: Jasmina Vasović predložena za predsednika vrhovnog kasacionog suda

Tanjug

08. 04. 2021. u 13:00

POSLANICI Skupštine Srbije počeli su danas novu sednicu na čijem je dnevnom redu Predlog odluke o izboru predsednika Vrhovnog kasacionog suda, koji je podneo Visoki savet sudstva.

СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ СРБИЈЕ: Јасмина Васовић предложена за председника врховног касационог суда

Foto: T. Ćirić

Za predsednika Vrhovnog kasacionog suda predložena je Jasmina Vasović, sudija tog suda.

Prema Zakonu o sudijama, predsednik VKS bira se na period od pet godina i ne može biti ponovo biran.

Vasović je na funkciji sudije VKS izabrana u oktobru 2018. godine i postupa u krivičnoj materiji.

Foto: Novosti

Jasmina Vasović prva s leva

Predsednik VKS, najvišeg suda u zemlji, je po funckiji i predsednik Visokog saveta sudstva.

U svojom Programu za unapređenje rada sudova Vasović je istala pet osnovnih, ali ne i jedinih, ciljeva kojima će težiti tokom svog mandata.

To su: Posvećen rad na obezbeđenju jedinstvene sudske primene prava i jednakosti stranaka u sudskim postupcima, unapređenje stručnosti pravosuđa, unapređenje transparetnosti i dostpnosti pravosuđa, poboljšanje efikasnosti pravosuđa i institucijalno jačanje suda i saradnja sa drugim institucijama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!