VUČIĆ O ĐILASOVIM RAČUNIMA: Imaš 70 miliona evra, naših para, opljačkanih iz Srbije

Novosti online

29. 03. 2021. u 22:51

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Dragan Ðilas nijednog trenutka u svojim izjavama, kada je otkriveno da ima skoro 70 miliona evra na 53 računa u 17 zemalja, nije rekao da nema te pare niti njegova kompanija pažljivo birajući svoj rečnik.

ВУЧИЋ О ЂИЛАСОВИМ РАЧУНИМА: Имаш 70 милиона евра, наших пара, опљачканих из Србије

Foto: Printscreen

Vučić je istakao da će se tim računima pozabaviti nadležni organi i poručio da će neko morati da odgovara za pljačku tih narodnih para.

Predsednik je gostujući u Ćirilici na Hepiju rekao da se Ðilas branio posle otkrića Novosti kako nema privatni račun i da ta banka ne postoji.

- Ali, vidite ima subsidijarna banka, samo se pravi da to ne zna. Nema privatni, nego ima kompanijski račun gde su on i njegov brat ''benefišeri'', ovlašćeno lice - naveo je Vučić.

Predsednik ističe da je reč o oko 70 miliona evra para koje je Ðilas opljačkao u Srbji.

- Takođe, rekao je da nema banke i da nisu banke izdale te račune. Moraće da ih izdaju tek kada nadležni organi budu radili, a ne kada to radi neka novina ili istraživački tim. Ali, nijednog sekunda nije rekao - ja nemam te pare i moja kompanija nema te pare. Obratite pažnju na rečnik - naveo je Vučić.

Predsednik ponavlja da je to posao za nadležne organe i da nije baš bitno šta kaže Ðilas već šta će da kažu nadležni organi o tome.

Vučić je uz to dodao da ima važnijih vesti od toga što kaže Ðilas i naveo:

- Dobio sam, ne računajući priču o međusobnom priznanju sa Kosovom, jedno zaista po svim ostalim aspektima sadržajno i dobro pismo Entonija Blinkena i hvala mu na tom. Ja sam njemu čestiao na postavljaju na važnu funkciju u SAD, i verujem da se i on prisetio naše saradnje i čak i svojom rukom je potpisao nešto - tako da je to vazna vest - rekao je Vučić ne otkrivajući o čemu je reč.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest