GRAFITI TERORISTA NA KOSMETU: Zabrinjavajuća poruka osvanula baš na dan početka NATO agresije na Srbiju (FOTO)

D. Zečević

25. 03. 2021. u 18:31

NA zdravstvenoj ambulanti u Suvom Dolu koja funkcioniše u okviru Zdravstvenog centra Kosovska Mitrovica jutros je osvanuo ispisan grafit terorističke organizacije UČK.

ГРАФИТИ ТЕРОРИСТА НА КОСМЕТУ: Забрињавајућа порука осванула баш на дан почетка НАТО агресије на Србију (ФОТО)

Foto: D.Z.

Kako navode iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju posebno zabrinjava što je ova poruka kojom se direktno slave zločini nad Srbima i ova zločinačka grupacija, ispisana na dan početka NATO agresije na našu zemlju i dok čitava Srbija žali svoje žrtve.

-Ovaj grafit izazvao je opravdano uznemirenje i revolt među srpskim i nealbanskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji koje se leči u ovoj ambulanti u mešovitoj sredini i koja je često bila na meti vandala.Dok se čitav svet bori protiv pandemije virusa Kovid 19, a Srbija pokazuje podršku i solidarnost doniranjem vakcina i medicinske opreme svima kojima su one neophodne, Albanci demonstriraju netoleranciju i netrpeljivost prema lekarima i medicinskim ustanovama.-ističu iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju i dodaju da ovo nije prvi put da se srpski zdravstveni sistem na Kosovu i Metohiji i naši zdravstveni radnici nalaze na meti ekstremista i pretnji iz Prištine.

-U prethodnom talasu epidemije, specijalne policijske jedinice iz Prištine sprovodile su racije u srpskim domovima zdravlja na KiM u potrazi za vakcinama i lekovima, saslušavali srpske lekare zbog sumnje da su učestvovali u spasavanju života vakcinacijom.

Foto: D.Z.

Na sve to, naša zemlja je odgovorila odmereno i mirno i nastavila da nudi pomoć u vidu vakcinacije Prištini, kao što je prošlog aprila donirala 1.000 testova protiv Kovida 19 -navode iz Kancelarije za KiM i opominju da ovakvo zastrašivanje u vidu grafita ne iznenađuje kada se u obzir uzmu poruke netrpeljivosti i mržnje koje su juče upućivane iz Prištine, a koje su kulminirale u stavu Aljbina Kurtija da pogazi dijalog i sve postignute dogovore, poništi formiranje ZSO i pred Srbiju postavi četiri ultimatuma.

-Sada je kristalno jasno zbog čega Beograd upozorava da se takva retorika uvek prelije u realan život na Kosovu i Metohiji i zbog čega naša zemlja insistira na dijalogu i kompromisu kao jedinom putu ka stvaranju mira i suživota na ovim prostorima-zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)