RAČUNI U STRANOJ BANCI SU KRIVIČNO DELO: Ivica Dačić tvrdi da postoje dvostruki aršini u aferi Mauricijus

Novosti online

21. 03. 2021. u 21:48

PRVI predlog u večerašnjoj emisiji Hit Tvit je afera Mauricijus koja već danima potresa Srbiju. Jedan od gostiju je i Ivica Dačić koji kaže da u čitavoj ovoj situaciji postoje dvostruki aršini jer, kada bi neko od njih imao ovoliki novac, bili bi na meti opozicionih političara. Našim državljanima je, kaže, zabranjeno da imaju račun u stranoj banci i to se smatra krivičnim delom.

РАЧУНИ У СТРАНОЈ БАНЦИ СУ КРИВИЧНО ДЕЛО: Ивица Дачић тврди да постоје двоструки аршини у афери Маурицијус

Foto: Printscreen/Pink

- Ako ima neku firmu u inostranstvu, NBS je propisala uslove pod kojima to može, potrebne su dozvole i mora da se dokumentuje o kojim poslovima je reč. Suštinsko pitanje je da li ima računa, koliko ima novca i koji posao je u pitanju. Đilas ne pretenduje da bude počasni član Narodne bibilioteke, već vlast u Srbiji. Đilas je na osnovu svojih funkcija uspeo da prihoduje ove pare. Nije na nama da određujemo koliko je to krivično delo, ali nadležni treba da se ovim pozabave - kaže Dačić.

Mauricijus je, dodaje, sada postao poznat po ovome.

- Išao sam na Madagastar preko Mauricijusa gde je 95 odsto putnika napustilo avion. Po tome sam upamtio Mauricijus. Inače, mi smo sa ovom zemljom imali srdačne odnose, nisu priznali KiM, a i Vučić se sa njihovim zvaničnicima susretao na marginama sednica UN - kaže Dačić.

Dačić kaže da, i kada bi valute bile u dinarima, reč je o mnogo novca.

- Sve ove šeme su namerne i reč je o organizovanom izvlačenju novca. On je sada šef neke opozicione stranke i lično mislim da, oni kojima je šef, doživeli su kolaps! - kaže Dačić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)