ŽIVOT DAJEM, ALI IZJAVU ZA POLIGRAF NE! Ministar Mali o aferi Mauricijus i Đilasovim računima u inostranstvu

Novosti online

21. 03. 2021. u 21:16

MINISTAR finansija Siniša Mali gostuje večeras u Hit Tvitu na TV Pink. On je pokazao dva izdanja "Večernjih novosti" u kojima smo objavili dokumenta koja dokazuju da je Dragan Đilas vlasnik računa na Mauricijusu, u Švajcarskoj i u Hongkongu.

ЖИВОТ ДАЈЕМ, АЛИ ИЗЈАВУ ЗА ПОЛИГРАФ НЕ! Министар Мали о афери Маурицијус и Ђиласовим рачунима у иностранству

Foto: Printscreen/Pink

- Na samo par računa preko 10 miliona evra. Najviše me iznenađuje izjava ljudi iz Večernjih novosti koji su rekli da je to samo vrh ledenog brega. To je novac koji je iznet iz zemlje dok je on bio na vlasti. To će biti predmet istraga u narednom periodu - rekao je ministar Mali.

Ministar je pokazao i izdanja Večernjih novosti u kojima su objavljeni ekskluzivni dokumenti.

- Važno je da građani Srbije upamte imena sa ovih računa i cifre koje se nalaze na njima - istakao je ministar.

- Ovi dokumenti su sada predmet nadležnih organa. Čim imate veliki broj računa, zemalja kompanija, to ukazuje na utaju poreza ili pranje novca, to ukazuje da nešto krijete. Ovo je fond koji upravlja novcem bogatih klijenata, među njima je i Dragan Đilas.

- Na konferenciji za štampu on je rekao da ima račun u Švajcarskoj. Na potpisu su Gojko, Dragan i Paskal Šmit. Sa druge strane Novosti su danas objavile podatak do kojih su došle, da se Paskal Šmit dovodi u vezu sa preko 30 ofšor kompanija u svetu. Novosti su objavile da Đilas krije i novac u kompanijama u Hongkongu - naglasio je ministar.

- Ovde se radi o jednoj ogromnoj hobotnici. O velikom broju računa koji kontrolišu Dragan, Gojko i Šmit i to je samo vrh ledenog brega. To je novac koji je iznet iz Srbije dok je Đilas bio na vlasti - rekao je ministar.

Napomenuo je da je samo par dana pre ovog otkrića predsednik Srbije upozorio Đilasa da ne govori kako nema račune.

- Sada kada se ispostavilo sve suprotno, on ne želi da ide na poligraf. Kada imate tolike pare, nije problem da ih imate ako ste platitli porez i ako ste ih stekli legalno. Kada je ušao u politiku prijavio je imovinu od 75 hiljada evra, završio je sa 24 miliona.

Dodaje da ne zna svrhu njegove konferencije za štampu jer nije odgovarao na pitanja i ostaće upamćen po izjavi "život dajem, ali izjavu za poligraf ne".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (21)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)