VUČIĆ: Neko iz vrha vlasti pomagao kriminalcima u lociranju i izvršenju ubistva

Novosti online

18. 03. 2021. u 20:37

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je za RTS da u borbi protiv kriminala ne sme biti od važnosti ko je član koje stranke.

ВУЧИЋ: Неко из врха власти помагао криминалцима у лоцирању и извршењу убиства

Foto: Printskrin RTS

- Ja večeras moram da govorim pre svega kao predsednik Republike. Trudim se da najčešće tako govorim, rekao je Vučić.

Foto: Printskrin

- I država mora na takav način da se postavi, tako država pokazuje da je država. Tako država pokazuje da počinilac krivičnog dela mora da odgovara bez obzira na partijsku knjižicu.

- Borba protiv organizovanog kriminala je teška - rekao je Vučić.

- Rešili smo i rešićemo tek mnoga ubistva iz prošlosti, ali me brine ono što se dešavalo devedesetih. Slavko Ćuruvija je bio na punim merama praćena i nadzora kad je ubijen, jer je neko povukao te mere. U poslednjih nekoliko godina imamo najmanje tri slučaja ubistava, dvojice lica direktno iz krimogene sredine i jednog lica koje je advokat, a sva ta tri lica bila su na merama.  Od 2000. do 2010. bilo je 15 takvih ubistava, da su ta lica bila praćena, ti ljudi su ubijani usred ulice. Znači da je neko iz vrha vlasti pomagao kriminalcima u lociranju i izvršenju ubistva - rekao je on.

Nemam pokazatelje da je neko iz političke vlasti učestvovao u tome, dodao je.

Niko neće biti zaštićen ako je učestvovao u kriminalu.

- Znaju oni na koga mislim, i ko je uvezan sa tim ljudima i znaju o kojim ubistvima je reč - rekao je Vučić.

- Primetio sam da neki žive iznad. Neki već nisu na funkcijama, neće ni biti, neki su već izgubili te funkcije. Biće smenjeni neki, biće velikih promena u SNS-u i na Kongresu stranke, to je drugo pitanje - rekao je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)