VUČEVIĆ: Nikada više Srbija neće dozvoliti otvaranje nove rane i prolivanje novih suza naših kosovskih junaka

Novosti online

17. 03. 2021. u 10:20

Još jedan mart teče, 17. po redu, prolazi još jedna u nizu predugih godina od onih mračnih martovskih dana, u kojim je nova rana zadata telu našeg stradalnog naroda na Kosovu i Metohiji, naveo je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

ВУЧЕВИЋ: Никада више Србија неће дозволити отварање нове ране и проливање нових суза наших косовских јунака

Foto: Printskrin

- Ta rana se ovih godina pretvorila u još jedan ožiljak na zavetnom kosovskom telu, toliko puta udarenom i povređenom da bi se neko drugi, slabiji, već odavno predao i poklekao. Ožiljak martovskog pogroma još nije zacelio, a mi se i dalje pitamo zašto krivci nisu kažnjeni i gde su bili oni koji su morali da štite. Pomoći nije bilo tog marta 2004. godine dok su desetine crkava skrnavljenje, dok je uništavano oko 10.000 vrednih fresaka, ikona, putira i mnogih drugih crkvenih relikvija, kao i knjige krštenih, venčanih i umrlih, koje svedoče o vekovnom trajanju Srba na Kosovu , dok je 1.000 kuća gorelo, nijedna ruka nije pomogla onu kolonu od 4.000 srpske nejači dok je bežala, ostavljajući imanja i grobove predaka, ali noseći sa sobom sećanje, predanje i opomenu čije je Kosovo i Metohija i zašto nikada ne smemo odustati od njega. Nikada više Srbija neće dozvoliti otvaranje neke nove rane i prolivanje novih suza naših kosovskih junaka. Nikad više, dok ima nas koji se sećamo tog mračnog marta, nikad više dok ima nas koji pamtimo i čekamo pravdu i istinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!