RAZGOVORI O VAŽNIM PROJEKTIMA: Ministar Mali o sastanku u Palati Srbija

Novosti online

06. 03. 2021. u 17:21

U PALATI Srbija danas je održan sastanak predsednika Srbije i ambasadorke Kine. Susretu su prisustvivali i ministri u vladi, Siniša Mali, Branislav Nedimović, Irena Vujović, Tomislav Momirović, i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

РАЗГОВОРИ О ВАЖНИМ ПРОЈЕКТИМА: Министар Мали о састанку у Палати Србија

Foto: Instagram/Siniša Mali

 

Tim povodom se Siniša Mali pglasio na Instagramu.

- O svim važnim projektima koje sprovodimo sa NR Kinom danas su razgovarali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasadorka Kine Čen Bo - napisao je ministar.

Inače na sastavku je istaknut napredak u saradnji dve države, što je potvrđeno podatkom da je poslednjih pet godina za 15 puta povećan izvoz iz Srbije u Kinu. Za nekoliko meseci poljoprivredna trgovinska razmena dve zemlje povećana je sa 29 na 55 miliona evra.

Najavljeni su i novi infrastrukturni projekti koje će sprovoditi kineske firme, kao i završetak radova na obilaznicama oko Kragujevca i na brzoj saobraćajnici od Požarevca do Golupca.

Naglašeno je i da je Kina pomagala Srbiji u sektoru zdravstva od početka epidemije korona virusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu