PRAVOSNAŽNO: Odbijena Đilasova tužba protiv Srbije zbog izjave Malog

Tanjug

02. 03. 2021. u 17:40

ПРАВОСНАЖНО: Одбијена Ђиласова тужба против Србије због изјаве Малог

Foto: Tanjug

PRAVOSNAŽNOM presudom Prvog osnovnog suda u Beogradu odbijena je kao neosnovana tužba predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa.

On je tom tužbom tražio odštetu povodom izjave ministra finansija Siniše Malog.

Đilas je u februaru 2019. godine tužio Republiku Srbiju tražeći 1.000.000 dinara na ime naknade štete jer su, mu kako tvrdio, naneti duševni bolovi i povređena čast i ugled pisanom izjavom ministra finansija, koji je tada ocenio da Đilas kritikuje Međunarodni monetarni fond jer vidi državni novac kao plen, te da mu MMF stoji na tom putu.

Tužba je najpre odbijena prvostpenom presudom Prvog osnovnog suda u Beogradu od 26. februara 2020. godine.

Potom je Apelacioni sud u Beogradu 21. oktobra 2020. odbio žalbu Ðilasa i potvrdio prvostepenu presudu, kojom je odbijen njegov tužbeni zahtev .

U presudi Apelacionog suda, u koju je Tanjug imao uvid, navodi se i da je pravilna odluka prvostepenog suda o troškovima kojom se nalaže Đilasu da Republici Srbiji isplati 36.750 dinara na ime troškova parničnog postupka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)

Nikola

02.03.2021. 23:48

U nedostatku politickih argumenata .. na sudu pokusavaju da poentiraju pa tuzakaju za sve i svasta. Da li ce ih ovo opametiti ne znam, ali neka samo sebe kompromiuju i dalje