PRVI DRŽAVNIK KOJI JE OTVORENO REKAO ŠTA MISLI O KOVID PASOŠIMA Vučić: Šokiran sam idejom evropskih lidera, odluku smatram antievropskom

Novosti online

27. 02. 2021. u 19:56

ПРВИ ДРЖАВНИК КОЈИ ЈЕ ОТВОРЕНО РЕКAО ШТА МИСЛИ О КОВИД ПАСОШИМА Вучић: Шокиран сам идејом европских лидера, одлуку сматрам антиевропском

Foto: Printscreen

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić gostovao je jutros na TV Prva, gde je poručio da ne podržava uvođenje kovid pasoša.

Vučić je jutros u gostovanju na TV Prva rekao da uvođenje takozvanih kovid-pasoša gazi najviše evropske vrednosti, slobodu kretanja i izbora.

- Sve najgore mislim o antivakserima, ali ko ste vi da ograničite nekome kretanje ako ne želi ili ne može da primi vakcinu - rekao je Vučić.

On je naveo da je šokiran idejom pojedinih evropskih lidera o uvođenju kovid pasoša u Evropi, i to smatra sramotnom i antievropskom odlukom, ako do nje dođe.

Kako je istakao, time se pokazuju da im je stalo samo do unutrasnjih kretanja i da je pritisak unutrašnjih politika veliki, ali poručuje da će Srbija najbrže vakcinisati i omogućiti građanima da putuju, a "za njih ćemo uvesti kovid pasose".

Vučić je istakao i da će sada kod nas pritisak mladih da se vakcinišu biti veliki, a intencija je da se zaštite najpre stariji ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (27)

Katarina

27.02.2021. 21:05

Ne mozemo nikako misliti pozitivno kada je rec o predlogu pojedinih lidera EU o uvodjenu kovid pasosa, koji se pre svega kosi sa njihovom idejom o slobodi kretanja i izboru. Nadajmo se da ipak nece doci do ove antievropske odluke.

Taki

27.02.2021. 21:33

Kovid pasoši ruše najvredniju ideju EU, a to je sloboda kretanja i izbor. Ko je EU da nas uslovljava i ograničava, to je zaista teška diskriminacija. Nažalost, time će primorati da se i deca vakcinišu, protiv svoje volje.

Marko

27.02.2021. 22:49

Danas je ograničeno kretanje svima, a sa kovid pasošima bar će nekima biti omogućeno da se bezbedno kreću. Ne vidim u čemu je problem. Zašto maltretirati sa testovim i one koje ne moraš?

Sanja

28.02.2021. 00:14

Vecina Evropskih zemalja jedva da ima vakcine da se vakcinise narod, Srbija je bar po tome uspesna. Bas zato ne razumem zasto Covid pasosi? Valjda je vakcinacija sloboda izbora koju EU upravo i propagira.

Nikola

28.02.2021. 00:23

Kovid pasoši ruše najvredniju ideju EU, a to je sloboda kretanja i izbor. Ko je EU da nas uslovljava i ograničava, to je zaista teška diskriminacija. Nažalost, time će primorati da se i deca vakcinišu, protiv svoje volje.