PREDSEDNIK ĆE SE OBRATITI GRAĐANIMA: Najavljena konferencija za novinare nakon sednice Predsedništva SNS-a

Novosti onlajn

23. 02. 2021. u 10:18

ПРЕДСЕДНИК ЋЕ СЕ ОБРАТИТИ ГРАЂАНИМА: Најављена конференција за новинаре након седнице Председништва СНС-а

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

KAKO saznaju "Novosti" nakon sednice Predsedništva SNS-a, koja je najavljena za 16 časova, predsednik Srbije Aleksandar Vučić će se obratiti novinarima.

Podsetimo, na sednici Predsedništva SNS-a biće razmatrana aktuelna politička situacija u državi i regionu.

Prema našim informacijama, na sednici koju će voditi lider stranke Aleksandar Vučić biće reči o stanju na Kosovu i Metohiji posle održanih parlamentarnih izbora i u tom kontesktu razmatraće se i poseta specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka koji bi u našu zemlju trebalo da doputuje sledeće nedelje.

Takođe, biće reči o prilikama u Bosni i Hercegovini odnosno Republici Srpskoj i analizirane moguće rokade na mestu visokog predstavnika, jer se očekuje da Valentina Incka na toj poziciji zameni Nemac Kristijan Šmit.

Očekuje se da na rukovodstvo najjače političke opcije u državi razmatra i predstojeće lokalne izbore u Kosjeriću, Preševu i Zaječaru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (97)

Mily

23.02.2021. 10:35

Srpske vlasti usmeravaju svoje napore ka stabilizaciji regiona, zastiti zdravlja gradjana i vakcinaciji protiv korona virusa, sto ce ojacati nasu drzavu ekonomski i dati joj vetar u ledja za nove pobede i iskusenja koja nadolaze!

Vule

23.02.2021. 10:42

Odlučni smo u odbrani međunarodnog prava, uključujući rezoluciju Saveta bezbednosti 1244 kojom se štiti suverenitet i teritorijalni integritet naše zemlje, kao i odbrani naših nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji

Alexa

23.02.2021. 10:44

Srbija će nastaviti da se suprotstavlja pokušajima zloupotrebe i jednostranim aktima Prištine. Dijalog i mirno rešavanje svih pitanja su od značaja za srpsku i albansku zajednicu jedini put ka stvaranju kompromisnog i trajnog rešenja.

Mala plava

23.02.2021. 11:15

Velika i odgovorna stranka kakva je SNS redovnim zasedanjem pokazuje da nista ne prepušta slučaju i da se o nacionalnim vaznim temama kao i iz regiona mora jedinstveno donositi odluka

Iva

23.02.2021. 11:27

Redovna zasedanja, ne propustanje i ne prepustanje slucaju ni jedne situacije je svojstveno SNS-u. Predsednik o svemu razmatra i odlucuje sa svojim saradnicima na najbolji moguci nacin. Od danasnje sednice ocekujemo odgovore na bitan pitanja i resenja oko kojih ce se usaglasavati.

stevo

23.02.2021. 11:37

Napredak srpske ekonomije i rast BDP su zadaci koji nam omogućavaju temeljno planiranje oko bolje i sigurnije budućnosti Srbije. Najveći rast BDP u Evropi definitivno ima Srbija.Rezultat dobre ekonomske politike

Petar

23.02.2021. 11:56

Sve ovo što će biti dogovoreno danas je jedan veliki korak za našu zemlju. Naša zemlja je na dobrom putu i smatram da Vučić odgovorno radi svoj posao.

nada

23.02.2021. 13:18

Slozena situacija u regionu zahteva sveobuhvatnu analizu sto ce se sigurno desiti na ovoj sednici.Veoma je vazno da budemo spremni za sve eventualne scenarije.

Zaki

23.02.2021. 13:39

Srbija nikada nije želela da bude dežurni krivac koja bi bila etiketirana kao država koja je izazivač nereda na Kosovu i Metohiji. Mi, ali i Albanci dobro znamo da Srbija nije kriva za njihove provokacije kojima pokušavaju da destabilizuju uspeh Srbije.

Zaki

23.02.2021. 14:00

Srbija je svesna sa kakvim napadima se naš narod suočava na Kosovu i Metohiji. Zbog toga je neophodno da se pobrinemo da Srbi koji tamo žive osete sigurnost u svojoj državi u borbi njihovog opstanka.

Srecica

23.02.2021. 14:01

Srbija će uvek štititi i boriti se za Srpske interese na Kosovu i Metohiji bez obzira na svakodnevne provokacije kojima Albanci pokušavaju da u Srbima izazovu nesigurnost.

Sara

23.02.2021. 16:49

Ove teme su ključne za uspeh naše zemlje. Podržavam sve ovo što radi Aleksandar Vučić i očekujem dobre rezultate koje ćemo postići u naredom periodu.

Ivana

23.02.2021. 19:14

SNS ima 60 % podrške građana. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka.Ne treba nikakva smena da bude jer ovi ljudi imaju podršku građani i to ogromnu. Hvla predsedniče na svemu što činite i raditi za našu državu.

Biljana

23.02.2021. 19:38

Na predsedništvu SNS kojom je presedavao Aleksandar Vučić, formulisani su pravci delovanja kroz tri najvažnije tačke. Prva tačka je situacija na Kosovu i Metohiji posle parlamentarnih izbora i njeno reflektovanje na srpski narod u pokrajni. Druga tačka je predstojeća poseta specijalnog izaslanika Evropske Unije Miroslava Lajčaka Beogradu i Prištini. Treća tačka je analiza situacije u BIH - Republici Srpskoj vezana za najavljenu rokadu visokog predstavnika za BIH.

Ksenci

23.02.2021. 20:30

Srpske vlasti usmeravaju svoje napore ka stabilizaciji regiona, zastiti zdravlja gradjana i vakcinaciji protiv korona virusa, sto ce ojacati nasu drzavu ekonomski i dati joj vetar u ledja za nove pobede i iskusenja koja nadolaze!