RASPAD SVEALBANSKE VEĆINE U BUJANOVCU: Nezadovoljni zapošljavanjem kadova u javnom sektoru

J. Stojković

18. 02. 2021. u 22:09

„SVEALBANSKA“ vladajuća većina u Bujanovcu raspala se jer je kako je saopštio predsednik bujanovačkog odbora Alternative Arber Pajaziti, da tri dojučerašnja partnera u vlasti – Demokratska partija (DP), Partija za demokratsko delovanje (PDD) i Pokret za demokratski progres (PDP), nisu poštovala koalicioni sporazum u delu koji se odnosi na zapošljavanje kadrova Alternative u javnom sektoru.

РАСПАД СВЕАЛБАНСКЕ ВЕЋИНЕ У БУЈАНОВЦУ: Незадовољни запошљавањем кадова у јавном сектору

Foto: J.S.

Nenad Mitrović narodni poslanik SNS -a u republičkom parlamentu kaže da je ovo samo potvrda da nije reč o svealbanskoj koaliciji već da je reč o jednoj interesnoh grupi.

Sada je potpuno obesmišljena namera albanskih stranaka i njihov dogovor koji je podrazumevao takozvano jedinstvo. Dakle više nema „svealbanske“ koalicije, već na vlasti u Bujanovcu imamo interesnu grupaciju Nagipa Arifija, Šaipa Kamberija i Šćiprima Muslijua – kaže Mitrović za Novosti i dodaje da je pitanje dana kada će se ta interesna grupacija, koja se krila iza paravana zaštite interesa Albanaca u Srbiji raspasti sama od sebe. Prvi nazovi problem oko raspodele političkog plena, pokazao je koliko im je zaista bitan interes građana, a koliko lični – smatra Mitrović.

On dodaje da izlazak jedne stranke i svega tri odbornika iz lokalnog parlamenta ne menja ništa u smislu rasporeda političkih snaga, niti znači da će na ovaj način Srbi postati deo koalicije, ali govore o jednoj politički nekorektnoj atmosferi i čije jedinstvo diktirano iz Albanije i nije dogovarano na lokalu.

Tri albanske partije su sada u Bujanovcu u vlasti DP-PDD-PDP sa 22 odbornika, dok su dve albanske političke grupacije sa četiri odbornika opozicija u lokalnom parlamentu. U opoziciji su deset odbornika SNS -a i tri SPS -a, kao i dva predstavnika predstavnika Romske partije.

SMETALO MU ZAPOŠLjAVANjE SRBA

Arber Pajaziti u izjavama za medije naveo je da su pored članova DP, PDD i PDP, zapošljavani i članovi srpskih partija, koje uopšte nisu potpisnice koalicionog sporazuma, što je predstavnicima ove stranke i te kako zasmetalo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)