VUČIĆ NIJE PRIPRAVNIK KOD ĐUKANOVIĆA: Advokatska komora Beograda demantovala spekulacije

V. C. S.

08. 02. 2021. u 16:54

ADVOKATSKA komora Beograda sa žaljenjem konstatuje da je u proteklih nedelju dana uočeno više pokušaja da se u pojedinim medijima proturi lažna vest da je predsednik Republike Aleksandar Vučić navodno upisan u imenik advokatskih pripravnika AK Beograda na vežbi kod advokata Vladimira Đukanovića, saopštila je ova Komora.

ВУЧИЋ НИЈЕ ПРИПРАВНИК КОД ЂУКАНОВИЋА: Адвокатска комора Београда демантовала спекулације

Foto: Printscreen

- Posebno zabrinjava činjenica što ovu lažnu vest u javnosti pronose lica koja uživaju reputaciju kredibilnih intelektualaca, koji ne bi trebalo da inspiraciju za svoje javne istupe pronalaze u falsifikovanim dokumenatima koji se plasiraju na pojedinim vajber grupama. Smatramo da je osnovano očekivati da kada intelektualac namerava da napiše tekst prethodno proveri verodostojnost informacije, tako što pozove AK Beograda, bilo da je reč o profesoru Pravnog fakulteta u Beogradu ili o advokatu iz Beograda.

Smatramo da svaki pravnik do kojeg dopre stranica nekog dokumenta bez zaglavlja, pečata i potpisa, mora najpre postaviti pitanje verodostojnosti tog "dela dokumenta" u svetlu sadržine pravnih propisa koji isključuju svaku mogućnost da je ovaj dokument istinit. Nažalost, u konkretnom slučaju pravnici su se izjasnili bez ikakve prethodne provere, poručuju iz AK Beograda.

Takođe dodaju da je Zakonom o advokaturi propisano da advokatski pripravnik ne može biti u radnom odnosu, kao i da samo advokat sa tri godine advokatske prakse može imati advokatskog pripravnika, što Đukanović ne ispunjava.

Da je pročitan Zakon o advokaturi - ne bi bilo ni javnih istupa. Međutim, umesto čitanja zakona pribeglo se nekritičkom prihvatanju laži zarad trenutne inspiracije - poručuju iz AK.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!