ĐUKANOVIĆ: Ukoliko ne stanemo u zaštitu SPC uskoroćemo morati da “branimo svetinje”

Novosti online

23. 11. 2020. u 21:55

POSLANIK Vladimir Đukanović oglasio se na svom fejsbuk nalogu i stao u zaštitu Srpske pravoslavne crkve od napada bezbožnika raznih vrsta.

ЂУКАНОВИЋ: Уколико не станемо у заштиту СПЦ ускороћемо морати да “бранимо светиње”

Vladimir Đukanović / Foto P. Milošević

On je naglasio da isti oni koji crkvu preziru komentarišu ko će biti novi patrijarh.

,,Ponovo se povampiruju aveti crvene kuge. Bezbožnici svih mogućih vrsta, sektaši, satanisti, anarhisti, titoisti... Sve sa jednim ciljem- udariti po našoj Svetoj Crkvi. Udariti na monaštvo, sveštenstvo, na episkope, vređati mrtvog Patrijarha. Tri dana unazad potomci oznaša i udbaša nam govore kako je Sveto Pričešće nezdravo, kako telo i krv Hristova su zarazni. Ne shvataju nesrećnici da je njihov mozak mržnjom zaražen. Potomci onih koji su sa velikim zadovoljstvom palili crkve ili ih u štale pretvarali, oni koji su praznili domaćinima ambare, koji su brijali brade sveštenicima i ubijali vladike i koji su pevali pesme kako protiv Boga ratuju, poveli su po upokojenju Njegove Svetosti Patrijarha Irineja novu bitku protiv verujućeg naroda i naše Svete Crkve. Bitku protiv domaćinske Srbije. Isti ti, koji Crkvu preziru iz dna duše, ne prezaju da komentarišu ko će biti novi Patrijarh, pa čak i predlažu po društvenim mrežama koji im je najbolji. Govore kako će Vučić da izabere Patrijarha, jer kod njih u duši ne postoji Duh Sveti. Oni negiraju Njegovo postojanje, pa samim tim misle da Patrijarha biraju političari. Njima je Crkva uvek bila Centralni komitet, a Broza su držali za Gospoda, pa misle da svi moramo kao i oni da živimo tako obezboženi. Za njih je Sveto Pričešće lizanje kašičice. Ima li veće sramote po njih i veće uvrede koja se čini prema Crkvi i svakom od verujućih ljudi?

Apelujem na državu da zaštiti ljudska prava verujućeg sveta u Srbiji. Nema potrebe za kažnjavanjem unesrećenih i obezboženih koji sve ovo čine, jer oni su već svojim takvim životom kažnjeni. Ipak, ako se ne stane u zaštitu verujućih ljudi, plašim se da ćemo i u Srbiji uskoro morati da branimo svetinje."

 

Ponovo se povampiruju aveti crvene kuge. Bezbožnici svih mogućih vrsta, sektaši, satanisti, anarhisti, titoisti... Sve...

Posted by Vladimir Đukanović on Ponedeljak, 23. novembar 2020.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić