VULIN: Rat protiv mafije do kraja našeg ili njihovog

Tanjug

15. 11. 2020. u 09:36

ВУЛИН: Рат против мафије до краја нашег или њиховог

Foto P. Milošević

RAT mafiji je objavljen i vodiće se do kraja ili našeg ili njihovog, poručio je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

- Predsednik Vučić ne govori uzalud da je počeo rat i kada on kaže to, rat je počeo. On je svoju glavu odavno prežalio i njegova porodica trpi više nego što možete da razumete - rekao je Vulin u intervjuu za Politiku.

On je dodao da ima čast da operativno vodi rat sa mafijom, kao i da to i njega i njegovu porodicu čini metom, ali da je to rizik vredan tog da u Srbiji običan čovek i njegova deca budu mirni, sigurni, zaštićeni.

- Nisam došao na mesto ministra unutrašnjih poslova zato što sam policajac, već zato što treba sa policajcima da dam sve od sebe da se što više kiminalnih aktinosti spreči i rasvetli, a život kriminalaca učini što je moguće težim- rekao je Vuluin.

Govoreći o rotaciji ministarskih funkcija sa Nebojšom Stefanovićem, Vulin je ocenio da "ništa ne počinje od nule" i da su jedan drugome ostavili ministarstva sa odličnim rezultatima postignutim u prethodnom sazivu vlade Srbije.

- Svako od nas je dao svoj doprinos u resoru u kojem je radio, rezultati su vidljivi i svako od nas je svom nasledniku ostavio bolje i snažnije ministarstvo nego što ga je zatekao. Moj cilj u MUP je da zaštitimo običnog čiveka, da iskorenimo ulični kriminal, reket, dilere- ukazao je Vulin.

Govoreći o ugroženosti srpskih policajaca u Kopnenoj zoni bezbednosti, Vulin je ukazao da bande kosovskih Albanaca konstantno organizuju krađu šume na teritoriji centralne Srbije.

- Opremljeni su dronovima, sistemima veze, modernom mehanizacijom i uvek vode naoružane čuvare koji pucaju čim vide naše pipadnike. KPS im nije prepreka već saveznik, KFOR objašnjava da to nije njihova odgovornost, a najveći problem je to što je prostor uz administrativnu liniju opusteo i što ima malo Srba. Baš zato pripadnici MUP moraju biti još opremljeniji i zaštićeniji- ukazao je Vulin.

On je podsetio da je ove godine zaplenjeno skoro sedam tona različitih narkotika.

- Ako ovako nastavimo, ova godina će biti rekordna", rekao je Vulin i naglasio da su sve mafijaške likvidacije izazvane samo i jedino sukobima zbog trgovine drogom.

Vulin je ocenio da policija uživa poverenje građana i obećao da će kao ministar učiniti sve da se još više zaštiti svaki pripadnika MUP.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)