MINISTAR VULIN: Incko bolje da ćuti

Novosti online

06. 11. 2020. u 13:14

"Stabilnost Bosne i Hercegovine je ugrožena izjavom šefa SDA da je bošnjačkim glasovima izabran hrvatski predstavnik u predsedništvu BiH i pretnjom da će svi hrvatski predstavnici biti izabrani po volji SDA.

МИНИСТАР ВУЛИН: Инцко боље да ћути

Aleksandar Vulin

Kongresna deklaracija SDA koja za svoj krajnji cilj ima ukidanje Republike Srpske izgleda nije poznata visokom predstavniku jer da jeste upozorio bi na destabilizaciju BiH koju je izazvala.

Mogao je Incko da se oglasi i kada su Džaferović i Komšić rekli da je Kosovo država iako je politika BiH da je Kosovo deo Srbije. Mogao je Incko da pita i zašto niko nije uhapšen zbog pokušaja ubistva Aleksandra Vučića u Srebrenici kao što je trebao i da se zahvali Vučiću što čuva integritet BiH i kada nosioci najviše vlasti u Sarajevu napadaju i njega i Srbiju.

Pošto je ćutao o tome mogao je da ćuti i o mojim izjavama, ali kada je već progovorio, neka mi odgovori, a zašto po njemu Šiptari na Kosovu mogu da formiraju državu na teritoriji članice UN a Srbi u BiH ne mogu.

Dok čekam odgovor samo da još jednom naglasim, dejtonska BiH je suverena država čiji teritorijalni integritet ne ugrožava Srbija  ali ugrožava nepoštovanje Dejtona i pokušaj njegove promene", izjavio je za Novosti ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin odgovarajući na izveštaj visokog predstavnika međunarodne zajednice za BiH Valentina Incka u kome je između ostalog istakao da Dodikove izjave kojima status RS povezuje s Kosovom imaju podršku u državnom vrhu Srbije, pri čemu je direktno ukazao na ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade