STEFANOVIĆ: Država uvek uz Vojsku!

Novosti online

05. 11. 2020. u 17:48

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, sa zamenikom načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-majorom Petrom Cvetkovićem, obišao je danas u Nišu Komandu Kopene vojske

СТЕФАНОВИЋ: Држава увек уз Војску!

Foto: Ministarstvo odbrane RS

On je istakao da je veoma važno da pripadnici Vojske osećaju da je njihova država uvek uz njih, da vodi računa i o njihovom standardu i o njihovom opremanju, a da oni svojim radom i požrtvovanjem pokažu da su istinski uz svoj narod i uz svoju Srbiju.

Kopnena vojska, kako je rekao ministar Stefanović, najbrojniji je i najznačajniji vid naše Vojske, a današnji obilazak bio je prilika za informisanje o težišnim zadacima naše vojske u narednom periodu, pre svega u pogledu očuvanja bezbednosti naše države, zaštiti našeg stanovništva, što jeste ključni zadatak Vojske Srbije, ali i o planovima za razvoj, modernizaciju i nastavak obuke.


Ministar Stefanović je istakao da ga je komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović upoznao sa trenutnom situacijom, planovima za razvoj, kao i ključnim zadacima naše vojske u razvoju kopnenih snaga.

- Naš cilj je, svakako, da kroz moderni razvoj sredstava koje će vojska dobiti, naše opreme i naoružanja, naši vojnici dobiju značajniju zaštitu – naglasio je ministar Stefanović dodajući da će se tokom 2021. godine raditi i na značajnijem opremanju balističkom zaštitom, uniformama i novim sredstvima iz razvoja koja će ući u sastav Kopnene vojske.

Foto: Ministarstvo odbrane RS

 

Ministar Stefanović je posebno ukazao da se danas razgovaralo i o unapređenju standarda pripadnika vojske, kao i svemu što može da se uradi na zadacima koje je započeo predsednik Srbije Aleksandar Vučić kada je reč o stanogradnji i povećanju primanja, za koja je izrazio očekivanje da će moći da budu ostvarena tokom 2021. godine.


- To je nešto na čemu predsednik i Vlada aktivno rade i hoću da unapred iskažem zahvalnost zato što se razmišlja o Vojsci Srbije i Ministarstvu odbrane i što će pripadnici Vojske moći da računaju čak i u ovako teškim okolnostima pandemije korona virusa na novo povećanje plata – naglasio je ministar Stefanović.

Foto: Ministarstvo odbrane RS

 



Prilikom današnjeg obilaska, o zadacima Kopnene vojske ministru odbrane referisao je komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, a tokom sastanka ministar Stefanović obratio se i članovima Kolegijuma komandanta Kopnene vojske.

U završnom delu posete Komandi Kopnene vojske, ministar Stefanović obišao je i Spomen sobu Kopnene vojske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri