DEMOKRATE ZA KIRIJU DUGUJU 16,5 MILIONA: DS bi uskoro mogao da ostane bez prostorija - pokrenuti sudski postupci za naplatu potraživanja

V.N.

05. 11. 2020. u 08:20

DEMOKRATSKA stranka uskoro bi mogla da ostane bez većine partijskih prostorija koje koriste u Beogradu.

ДЕМОКРАТЕ ЗА КИРИЈУ ДУГУЈУ 16,5 МИЛИОНА: ДС би ускоро могао да остане без просторија - покренути судски поступци за наплату потраживања

Foto A. Sahanić

Dug ove stranke Gradu Beogradu za zakup poslovnih prostora dostigao je gotovo 16,5 miliona dinara, a gradski organi pokrenuli su sudske postupke za naplatu potraživanja.

Najveći dug demokrate su napravile za prostorije na Terazijama gde je ranije bio smešten Gradski odbor, a trenutno se tu nalazi centrala dela stranke koji je odan Zoranu Lutovcu. Za ovaj lokal bi, prema našim informacijama, prvo mogao da stigne nalog za iseljenje. U tom slučaju, kako navodi naši izvor iz stranke, Lutovac bi se "povukao" na "rezervni položaj", na Vračaru, u Petrogradskoj ulici. Problem je, međutim, što i za taj prostor duguju novac, pa ni tu neće moći da se dugo zadrže.

PET GODINA U BLOKADI

UKUPAN dug Demokratske stranke, prema podacima sa sajta Narodne banke Srbije, iznosi gotovo 71 milion dinara, odnosno više od 600.000 evra. Njihov račun u blokadi je duže od pet godina.

Struja koja je izabrala Branislava Lečića za predsednika štab je postavila u prostorijama opštinskog odbora Zvezdara, u Bulevaru kralja Aleksandra i zasad im ne preti iseljavanje.

Na spisku lokala za koje demokrate nisu plaćale kiriju nalaze se i prostorije opštinskih odbora Zemun, Voždovac, Čukarica, Novi Beograd, Savski venac i Palilula, kao i prostor nekadašnje centrale stranke u Nušićevoj ulici.

Naši izvori iz stranke navode da se u DS trenutno ništa ne preduzima da bi se ova situacija rešila i da će verovatno ostati tako makar dok se ne razreši situacija dvovlašća i dok nadležno ministarstvo ili sud ne odluče da li je legitimni predsednik Lutovac ili Lečić. Problemi će, međutim, sigurno nastaviti da se gomilaju.

S obzirom na to da su u međuvremenu postali vanparlamentarna stranka, demokrate ostaju bez većine prihoda, a gube i pravo na povlašćene cene iznajmljivanja gradskog poslovnog prostora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)