HOĆE VUČIĆU DA ZABRANE UČEŠĆE NA IZBORIMA: Vulin o formiranju nove Vlade Srbije

Novosti online

07. 10. 2020. u 10:51

- Predsednik Vučić je pre izbora rekao da Vlada koja će biti formirana, ukoliko građani daju poverenje listi koju je predvodio, a dali su ogromno poverenje, mora da ima program na osnovu kojeg će se praviti kadar, a ne obrnuto i da postoji politika kojoj će svi morati da se prilagode - rekao je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin gostujući u jutarnjem programu Televizije “Pink”.

ХОЋЕ ВУЧИЋУ ДА ЗАБРАНЕ УЧЕШЋЕ НА ИЗБОРИМА: Вулин о формирању нове Владе Србије

Aleksandar Vučić i Aleksandar Vulin / Foto Tanjug

Kako je istakao, zanimljiva je tendencija da se Aleksandru Vučiću zabrani da učestvuje na izborima, da bude nosilac liste.

- Glavni pritisak će biti da se on ni slučajno više ne kandiduje, da ne sme da nosi listu. Zar nije suština demokratije da zemlju vodi onaj kojeg građani hoće, a ne onaj kojeg neće - istakao je ministar Vulin i dodao da se stvorila „čudna politička škola koja kaže da izbori nisu važni, da je važan osećaj i atmosfera koja se napravi u medijima“.

- Šta god radili, koliko god ekonomski napredovali, koliko god se predsednik Vučić trudio da sačuva mir u regionu uprkos drugima, koliko god se on trudio i razvijao našu ekonomiju i reformisao naše društvo, ništa to nije važno. Važno je samo „postizanje sveobuhvatnog pravnoobavezujućeg sporazuma“ - čitaj „priznanje Kosova“. Samo ih to zanima - rekao je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin u jutarnjem programu Televizije “Pink” komentarišući temu “Kosova” kao najvećeg izazova pred predsednikom Vučićem.

On je ukazao i na to, da je Aleksandar Vučić priznao „Kosovo“ „tražili bi da ga proglase doživotnim predsednikom svega, čuvali bi ga, bio bi najbolji, najpametniji, najveći demokrata i ništa drugo ne bi bilo važno“.

- On neće da prizna „Kosovo“, neće da prizna tu lažnu državu, čuva interese Srbije, interese srpskog naroda i zbog toga ovoliki napadi na njega. Priština je imala jednu jedinu obavezu - da sprovede Zajednicu srpskih opština, a Hoti kaže „to ćemo kada priznate Kosovo“. Evropa ne komentariše jer je napravila „Kosovo“, znaju šta su uradili i moraju da opravdaju sebe. Kako da opravdaju NATO agresiju i što su tolike godine povlađivali teroristima iz OVK, nego da kažu da je to država i da tako treba raditi - istakao je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, predsednik Vučić vodi hrabru, mudru politiku, ali veoma je teško.

- Osam godina slušam od raznih koji tvrde da je „Kosovo“ već priznato, prodato. Osam godina Aleksandar Vučić ne da da „Kosovo“ postane država. To je teško, nije lako. Suočeni ste sa pretnjama najmoćnijih ljudi na svetu. Ali on izdrži. I to će biti najveći izazov, jer kada slušate nastupe funkcionera Evropske unije svi kažu „od toga kako pregovarate sa Kosovom zavisi sve ostalo, a ako nećete da priznate snosićete odgovornost za to, a na prvom mestu Aleksandar Vučić kao predsednik“. Ništa ih drugo ne zanima - poručio je ministar Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024