TEK ĆE SE VIDETI KOLIKI JE TO USPEH: Darko Glišić o sporazumu potpisanom u Vašingtonu

Tanjug

22. 09. 2020. u 10:46

ТЕК ЋЕ СЕ ВИДЕТИ КОЛИКИ ЈЕ ТО УСПЕХ: Дарко Глишић о споразуму потписаном у Вашингтону

Darko Glišić / Foto P. Milošević

Predsednik IO SNS Darko Glišić kaže da će se tek za godinu, dve, pet ili deset godina videti koliko je veliki uspeh napravljen potpisivanjem ekonomskog sporazuma u Vašingtonu.

On je za TV Pink rekao da se stvari bolje sagledaju sa vremenske distance i da će tako biti i sa sporazumom koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić potpisao u Vašingtonu.

"U tradiciji Srba je da se na konju vraćaju oni koji urade nešto dobro za svoju državu. Na konju je naša delegacija trebalo da se vrati, kao veliki pobednici", naglasio je on.

Navodi da možda u ovom trenutku taj uspeh ne može da se sagleda i da je potrebna vremenska distanca da se bolje sagledaju stvari.

"Ima narodna izreka 'odmakni se da bi bolje video'. Moramo vremenski malo da se odmaknemo od ovih događaja koji su bili početkom septembra u Vašingtonu, pa ćemo za godinu, dve, pet ili deset shvatiti koliko je veliko to što je Vučić uradio", zaključio je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (30)

Ivo Dakic

22.09.2020. 11:54

Grenel je dosao zbog ekonomskog sporazuma koji je nedavno potpisan u Vasingtonu, izmedju Beograda i pristine i da vidi na licu mesta ispunjavanje istog jer svi dobro znamo da pristinska strana ni posle sest godina kako je preuzela obavezu da oformi ZSO, to nije ucinila.

Boris

22.09.2020. 11:55

Pozitivni rezultati postignutog sporazuma u Vašingtonu će se tek videti pre svega po većem obimu prometa ljudi, roba i usluga kroz našu zemlju ali i dolaskom investitora koji žele da ulažu u Srbiji ali i regionu.

star

22.09.2020. 12:13

Sva su predviđanja da će Srbija i njeni građani imati velike koristi od ovog ekonomskog sporazuma potpisanog u Vašingtonu, ali kako se kaže živi bili pa videli.

Uroš

22.09.2020. 12:49

Već danas ćemo saznati šta sve to Amerika želi da investira u Srbiji, narafno i program DFC je veoma važan za preduzetnike, mala preduzeća. Ogromne su cifre u pitanju, dolaze malo bolja vremena za nas.

Dusan B

22.09.2020. 13:59

Primena Vasingtonskog sporazuma pocinje. Pristina nikako nece moci da izbegne ono sto je potpisala. Sto je zamajavala i Brisel i nas, zamajavala je. Sa Amerikom nece moci tako.